bannerPos

En god afgoldning sikrer næste laktation

Kvægdyrlæge Troels Løwig Larsen fra Boehringer Ingelheim viser her en ko frem, som blev afgoldet med en ydelse på 40 kg mælk to døgn tidligere. De to patroners virkning viser sig allerede ved, at koen er gold langt hurtigere uden komplikationer, og den slipper for at blive malket en utidig ekstra gang.

Ditte Birkebæk Jensen

Freelancejournalist
30-01-2019 14:00
Goldkøer må ikke bare ses som dyrene i stalden, der ikke bidrager til produktionen. De skal netop have fokus, så produktionen fortsat kører som helhed, understreger kvægdyrlæge.

Det er svært at give den ideelle opskrift på en god afgoldning og goldningsperiode. For der findes muligvis lige så mange forskellige goldningsstrategier og managementrutiner, som der er kostalde herhjemme. Og selvom der ikke findes én rigtig måde at golde ned på, er det et område, der i takt med højere og højere ydelse kræver mere opmærksomhed.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Vandforsyningsselskab ønsker samarbejde med landmænd

Trefor Vand, Danmarks fjerdestørste vandforsyningsselskab, står over for at skulle lave hundredvis af aftaler med landmænd om pesticidfri drift nær vandboringer. Selskabets virkemiddel lige nu er frivillige aftaler. Selskabet vil lave aftale både inde og uden for BNBO.

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.
Side 1 af 1564 (31279 artikler)Prev1234567156215631564Next