bannerPos

Højtydende køer goldes mere gnidningsfrit med forsurende salte

I goldkoafsnittet er det netop 48 timer siden, at køerne her på første praket fik Bovikalc Dry. Og resultatet ses tydeligt ifølge driftsleder Anders Sørensen, ved roligere køer med væsentligt mindre spændte yvere end normalt. Nu kan han springe en malkning over. Fotos: Ditte Birkebæk Jensen

Ditte Birkebæk Jensen

Freelancejournalist
30-01-2019 13:00
Sidste år lancerede Boehringer Ingelheim en patron med forsurende salte, der på to døgn reducerer mælkeydelsen frem mod goldperioden. Driftsleder Anders Sørensen fra fynske Lundsgaard var først lidt skeptisk, men allerede efter tre måneders brug ser han en forskel hos især de højtydende køer.

Når man har en gennemsnitlig ydelse på 11.300 kg EKM og deriblandt køer – som yder op mod 40 kg EKM om dagen – hvordan sikrer man så dyrene en afgoldning, der ikke giver et overspændt yver, som kræver utidige malkninger med komplikationer og forringet velfærd til følge?

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Vandforsyningsselskab ønsker samarbejde med landmænd

Trefor Vand, Danmarks fjerdestørste vandforsyningsselskab, står over for at skulle lave hundredvis af aftaler med landmænd om pesticidfri drift nær vandboringer. Selskabets virkemiddel lige nu er frivillige aftaler. Selskabet vil lave aftale både inde og uden for BNBO.

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.
Side 1 af 1564 (31279 artikler)Prev1234567156215631564Next