bannerPos

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Den nye RMH Liberty 14 står klar til levering på fabrikken i Israel.

Redaktionen

20-06-2019 08:16
Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.

Den nye RMH Liberty 14 er en smidig, selvkørende fuldfoderblander til den »almindelige« mælkeproducent, der vil erstatte traktor, blandevogn og læssemaskine med én maskine.

Dens blandekar på 14 kubikmeter virker umiddelbart ikke særlig stort, men ifølge produktekspert Tom Hollænder fra importøren CN Maskinfabrik er det en egenskab, mange mælkeproducenter godt kan lide, for så er det nemt at lave individuelle blandinger til dyregrupperne og minimere et eventuelt foderspild. Hvis logistikken på gårdene er gennemtænkt, tager det under 15 minutter at læsse fodermidler, blande og køre til foderbordet og slutteligt udfodre.

Det giver en kapacitet på 56 kubikmeter pr. time, og så har den lille maskine pludselig en høj kapacitet.

- Som danskere er vi vant til at tænke i store blandekar, men i Tyskland er det meget almindeligt at anvende en af de mindre selvkørende fuldfoderblandere til store besætninger for at optimere fodringen gruppevis, fortæller Tom Hollænder.

Han fortæller også, at en af de danske kunder har det som fast rutine at afslutte dagen med lige at tjekke, om der er ved at være ædt op på foderbordet og så eventuelt lave en lille blanding og give køerne lidt ekstra foder. Det tager ikke lang tid med en lille smidig blander.

Kraftigere konstruktion

Hidtil har RMH Liberty kun kunnet leveres i 11, 12 og 13 kubikmeter versioner. De har kørt i Danmark i mange år. Den nye Liberty 14 adskiller sig fra forgængeren ved en kraftigere konstruktion, lidt større blandekar og en nyudviklet kabine med bedre komfort. Den kraftigere konstruktion lader sig blandt andet se ved en ny bagaksel og et forstærket læssetårn med meget stærke lejer. Nyttelasten er 5,2 tons.

Motorkræfterne får den nye RMH Liberty fra en Deutz-motor med 121 hestekræfter. Det gennemsnitlige dieselforbrug vil typisk ligge omkring 9-11 l/time.

Som forgængeren er RMH Liberty 14 baghjulsstyret.

- Det resulterer i en fantastisk smidighed, som vil bringe smilet frem på læberne hos alle chauffører. Og da dens motorkraft samtidigt giver den fornødne power til at køre op ad stejle indkørsler med videre, er kørekomforten høj, lyder det fra producenten.

Kabinen har også fået en grundig opdatering. Mere rummelig, forbedret ergonomi, brugervenlig betjening. Vejesystemet kan leveres fra flere producenter efter kundernes valg, men det hyppigst anvendte system på denne type læssere leveres af danske Cowconnect.

- Det er et dejligt enkelt og brugervenligt system, hvor brugerne nemt kan holde styr på blanderecepterne og så videre, så det har på rekordtid taget en stor markedsandel hos vores kunder, fortæller Tom Hollænder.

Tom Hollænder oplyser, at den første RMH Liberty 14 allerede er solgt, så den næste, firmaet kan levere, kommer i november.

RMH fuldfoderblandere

RMH fuldfoderblandere produceres i Israel.

Lige nu omfatter produktprogrammet 11 forskellige modelserier i størrelser fra 11 til 30 kubikmeter.

De syv af modelserierne markedsføres i Danmark.

cc

Læserbrev: Test for rester af alle sprøjtemidler i økologien

Grundstoffer og naturlige midler i den økologisk produktion bør undergå samme strenge godkendelsesprocedure som andre dansk godkendte bekæmpelsesmidler, og man bør også teste for rester i fødevarerne. Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

Der bliver masser af halm i år

Udsigten til en god halmhøst får smilet frem hos formand for foreningen Danske Halmleverandører, Hans Stougaard, der ser halm som et både konkurrence- og miljømæssigt godt alternativ til især flis.

Horsch går nye veje

I dag præsenterer Horsch en række spændende nyheder, blandt andet nye selvkørende sprøjter, jordbehandlingsredskaber, såmaskiner og flere af Horsch-maskinerne er målrettet til det konventionelle landbrug, men fabrikken har i deres mange maskinnyheder stor fokus på organiske landbrug eller hybridlandbrug.

Masser af hø på engene

De ugødede og §3-beskyttede græsarealer ved Tude Å giver masser af godt hø i år.

- Bjærgning af hø på lavbundsjorde er billigere end at lade dem gro til

Michael Andersen på Tøvestensgaarden ved Hejninge nær Slagelse har en god ide, som han gerne vil dele med den nye finansminister Nicolai Vammen. Han kombinerer et højværdiprodukt med miljø- og klimavenlig drift af §3-arealer ved Tude Å.

Majsen er udfordret

Vejret driller majsen, der mange steder er udfordret med uens eller dårlig vækst.

Næringsstofferne er der, men det handler om omfordeling

Næstformanden i brancheforeningen Genanvend Biomasse og projektmanager i Daka Refood, Bjarne Larsen, håber på nogle regelændringer i de statslige støtteordninger, som vil gøre det mere rentabelt at etablere nye biogasanlæg fremover. Især på Sjælland.

Økolog: - Konventionel gylle er et nødvendigt kompromis

Den økologiske landmand Niels Kjær Tvedegaard nord for Randers er selv afhængig af at få tilført gylle fra konventionel husdyrproduktion. En fremtid helt uden konventionel gylle er i teorien mulig, mener han, men det vil have betydning for pris og udbytter. Og så vil der stadig være et problem med hensyn til fosfor og kali.
Side 1 af 1585 (31694 artikler)Prev1234567158315841585Next