bannerPos

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Den nye RMH Liberty 14 står klar til levering på fabrikken i Israel.

Redaktionen

20-06-2019 08:16
Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.

Den nye RMH Liberty 14 er en smidig, selvkørende fuldfoderblander til den »almindelige« mælkeproducent, der vil erstatte traktor, blandevogn og læssemaskine med én maskine.

Dens blandekar på 14 kubikmeter virker umiddelbart ikke særlig stort, men ifølge produktekspert Tom Hollænder fra importøren CN Maskinfabrik er det en egenskab, mange mælkeproducenter godt kan lide, for så er det nemt at lave individuelle blandinger til dyregrupperne og minimere et eventuelt foderspild. Hvis logistikken på gårdene er gennemtænkt, tager det under 15 minutter at læsse fodermidler, blande og køre til foderbordet og slutteligt udfodre.

Det giver en kapacitet på 56 kubikmeter pr. time, og så har den lille maskine pludselig en høj kapacitet.

- Som danskere er vi vant til at tænke i store blandekar, men i Tyskland er det meget almindeligt at anvende en af de mindre selvkørende fuldfoderblandere til store besætninger for at optimere fodringen gruppevis, fortæller Tom Hollænder.

Han fortæller også, at en af de danske kunder har det som fast rutine at afslutte dagen med lige at tjekke, om der er ved at være ædt op på foderbordet og så eventuelt lave en lille blanding og give køerne lidt ekstra foder. Det tager ikke lang tid med en lille smidig blander.

Kraftigere konstruktion

Hidtil har RMH Liberty kun kunnet leveres i 11, 12 og 13 kubikmeter versioner. De har kørt i Danmark i mange år. Den nye Liberty 14 adskiller sig fra forgængeren ved en kraftigere konstruktion, lidt større blandekar og en nyudviklet kabine med bedre komfort. Den kraftigere konstruktion lader sig blandt andet se ved en ny bagaksel og et forstærket læssetårn med meget stærke lejer. Nyttelasten er 5,2 tons.

Motorkræfterne får den nye RMH Liberty fra en Deutz-motor med 121 hestekræfter. Det gennemsnitlige dieselforbrug vil typisk ligge omkring 9-11 l/time.

Som forgængeren er RMH Liberty 14 baghjulsstyret.

- Det resulterer i en fantastisk smidighed, som vil bringe smilet frem på læberne hos alle chauffører. Og da dens motorkraft samtidigt giver den fornødne power til at køre op ad stejle indkørsler med videre, er kørekomforten høj, lyder det fra producenten.

Kabinen har også fået en grundig opdatering. Mere rummelig, forbedret ergonomi, brugervenlig betjening. Vejesystemet kan leveres fra flere producenter efter kundernes valg, men det hyppigst anvendte system på denne type læssere leveres af danske Cowconnect.

- Det er et dejligt enkelt og brugervenligt system, hvor brugerne nemt kan holde styr på blanderecepterne og så videre, så det har på rekordtid taget en stor markedsandel hos vores kunder, fortæller Tom Hollænder.

Tom Hollænder oplyser, at den første RMH Liberty 14 allerede er solgt, så den næste, firmaet kan levere, kommer i november.

RMH fuldfoderblandere

RMH fuldfoderblandere produceres i Israel.

Lige nu omfatter produktprogrammet 11 forskellige modelserier i størrelser fra 11 til 30 kubikmeter.

De syv af modelserierne markedsføres i Danmark.

cc

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.

Omlægning med succes

Det økologiske marked er i vækst. Vurderingen i branchen er derfor, at der også fremover vil være behov for flere økologiske producenter.

Prisen på omlægningskornet kommer op igen

Økologi er stadig populært og holder prisen. Prisfaldet på korn under omlægning til økologi er et bump på vejen. Det vurderer økologichef i Agri Nord, Thomas Vang Jørgensen.

Jerseyavlere: - Hvad så når markedet er mættet?

Inden længe er det slut med at aflive jerseytyrekalve, og som det ser ud nu, vil man i stedet kunne lave flere kvier til eksport. Men hvad så når eksportmarkedet er mættet, spurgte flere jerseyavlere ved gårsdagens årsmøde i Dansk Jersey i Esbjerg.

Styrelse lægger sig fladt ned og beklager efterafgrødebrev

Et brev fra Landbrugsstyrelsen, som blev sendt ud torsdag aften til landmænd med efterafgrøder, betød ekstra travlhed på planteavlskontorerne fredag morgen. Brevet gjorde landmænd i tvivl om, hvorvidt de havde indberettet deres efterafgrøder til styrelsen korrekt.
Side 1 af 1632 (32627 artikler)Prev1234567163016311632Next