bannerPos

Mellemledere i monopol-mølle

Med »Mads og Mellemlederne« fik både publikum og panel et underholdende afbræk fra det fagtunge program på kvægkongressen. Kvæg-monopolet blev styret af Mads Steffensen, og han havde Tom Pinholt fra Spøttrup, Annedorte Jensen fra Låsby, Jan Guldager fra Viborg og Morten Otte fra LandboNord som panelbesætning. Foto: Ditte Birkebæk Jensen

Ditte Birkebæk Jensen

Freelancejournalist
06-03-2019 12:00
Fire mellemledere svarede på dilemmaer forankret i det sociale kollegaskab fremfor det faglige i kvægstalden.

Langt fra klimaproblematikker og dårlig økonomi var der også plads til et af de lidt sjovere indslag til årets kvægkongres i Herning – og et af de mest populære. Selveste DR’s Mads Steffensen gæstede nemlig det midtjyske for sammen med fire mellemledere at svare på dilemmaer, som ikke handlede om fodersammensætning og ydelse, men arbejdsmiljø på staldgangen.

Vil du læse det hele?

Få 14 dages gratis digital adgang, uden binding

Indtast din e-mail og få tilsendt en adgangskode med det samme

Opret gratis abonnement

Vi herude skaber velfærds-grundlaget

Vi vil gerne producere og bidrage til en sund økonomi, men vi har brug for, at vilkårene for landbruget forbedres markant, påpeger næstformanden for Landbo Syd.

Hestebønner har erstattet soja

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken, blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Nordjyske landmænd vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Landbrugets indtægter faldt med 21 procent sidste år

Selvom tørken gjorde ondt sidste år, blev landbrugets resultat bedre end i 2015 og 2016, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Både økologisk og konventionelt landbrug skal omstille til klimaneutralitet

Både økologisk og konventionel drift er udfordret i forhold til klimaaftrykket. Begge skal omstille til klimaneutralitet, og det skal gå stærkt, skriver Michael Minter fra Concito i en replik til Jens Iversen, Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1545 (30888 artikler)Prev1234567154315441545Next