bannerPos

Ny generation af brunst- og sundhedsovervågning

30.000 transpondere er solgt alene det første år, den nye generation af brunst- og sundhedsovervågning, SenseHub, har været på markedet. Transpondere, som minder om disse, kan give landmanden en række værdifulde oplysninger. Arkivfoto

Tenna Bang

Journalist
26-06-2019 09:16
30.000 transpondere er solgt alene det første år, den nye generation af brunst- og sundhedsovervågning, SenseHub, har været på markedet.

Et kært barn har mange navne, sådan har det også været med brunstovervågnings-systemet fra VikingDanmark, som i sin tid havde navnet Heatime. Et par navne senere hedder den nyeste generation SenseHub og er overvågning af både brunst og sundhed gennem en transponder, der placeres rundt om kvien- eller koens hals.

Den nyeste generation har været på markedet cirka et år.

- Vi har solgt 30.000 transpondere alene det første år, fortæller Lars Kloster, som er afdelingsleder ved VikingDanmark.

VikingDanmark har tidligere kørt et samarbejde med Mosegården. Det slutter 1. juli, hvorefter Viking selv står for alt salg, montering og service af overvågningsanlægget.

Fås i tre versioner

SenseHub kan fås i tre versioner. En Basis-, Avanceret og Premiumudgave.

Basisudgaven er helt, som vi kender den med overvågning af reproduktionen. I den avancerede udgave får man oveni individuel overvågning af dyrets sundhed blandt andet ud fra drøvtygningstid og æde- og drikketid. Ved premiumudgaven kan der blandt andet overvåges på varmestress, som måles ud fra koens vejrtrækning.

Overvågningssystemet tilpasses den enkelte bruger, så han kun får de oplysninger frem på sin PC, tablet eller smartphone, som han har brug for.

- Nyeste tilpasning er flere integrationer med DMS/Bovisoft, så alarmer også kan ses her, forklarer Lars Kloster.

Læserbrev: Klima er noget helt andet

Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

L&F: Udfordringen bliver kun større

Erhvervspolitisk chef for L&F, Morten Holm Østergaard, mener, at vi skal forberede os på at kæmpe endnu hårdere for arbejdskraften fremover, men at samfundet og regeringen også har et stort ansvar i kampen.

Centrovice-underviser: Landmænd har selv et ansvar

Landmænd kan sagtens gøre mere selv for at få den udenlandske arbejdskraft til at blive, mener ophavskvinde til danskkursus.

Danskkursus motiverer udenlandsk arbejdskraft til at blive i landet

Udenlandsk arbejdskraft er ofte svaret på landbrugets mangel på hænder, men kampen om dem vokser. Derfor tøvede driftsleder Lars Mortensen ikke, da to rumænere på kvæggården i Grindsted spurgte, om de måtte komme på danskkursus. Nu er deres motivation for at blive steget.

Forsøgsstald skal sikre ny viden

Vestjyllands Andel har blandt andet ambitioner om at levere fremtidens svinefoder. Dét svinefoder bliver minutiøst testet og analyseret i en forsøgsstald i Lemvig-området.

Enkornssåning betaler sig kun i teorien

Nu er det teknisk muligt at enkorns-så i praksis. VKST har gennemført en forsøgsserie for at be- eller afkræfte, om der kan opnås økonomiske fordele. Og konklusionen er klar: Der er ingen sparet udsæd, ej heller hævet udbytte.

Berørte landmænd stævner nu staten

Onsdag vil der dumpe en stævning ind ad døren hos Miljø- og Fødevareministeriet. Den nystiftede forening, Foreningen for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse, mener nemlig, at staten har givet kommunerne alt for vide beføjelser til at lave rådighedsindskrænkelser i forhold til grundvandsbeskyttelse overfor landmænd. Ifølge advokat i sagen, Hans Sønderby, bliver det hele endnu mere absurd, da han mener, at landmændenes sprøjtemidler reelt set ikke udgør et problem i dag.

Økolog: Vi kan desværre ikke bare droppe den konventionelle gylle fra i morgen

Bestyrelsesmedlem i Økologisk Landsforening Mads Helms mener, at økologerne er fint på vej til uafhængighed fra at bruge gødning fra konventionel husdyrproduktion. Men det vil tage væsentligt længere tid end forhåbningerne i 2008, hvor man troede det kunne ske i 2022.

God kvalitet i vinterbyggen

Vinterbyggen er af god kvalitet hos svineproducent Svend Gammelgård, der i sidste uge fik høstet sine 61 hektar med afgrøden nær gården ved Haderslev.
Side 1 af 1584 (31677 artikler)Prev1234567158215831584Next