bannerPos

Ny generation af brunst- og sundhedsovervågning

30.000 transpondere er solgt alene det første år, den nye generation af brunst- og sundhedsovervågning, SenseHub, har været på markedet. Transpondere, som minder om disse, kan give landmanden en række værdifulde oplysninger. Arkivfoto

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
26-06-2019 09:16
30.000 transpondere er solgt alene det første år, den nye generation af brunst- og sundhedsovervågning, SenseHub, har været på markedet.

Et kært barn har mange navne, sådan har det også været med brunstovervågnings-systemet fra VikingDanmark, som i sin tid havde navnet Heatime. Et par navne senere hedder den nyeste generation SenseHub og er overvågning af både brunst og sundhed gennem en transponder, der placeres rundt om kvien- eller koens hals.

Den nyeste generation har været på markedet cirka et år.

- Vi har solgt 30.000 transpondere alene det første år, fortæller Lars Kloster, som er afdelingsleder ved VikingDanmark.

VikingDanmark har tidligere kørt et samarbejde med Mosegården. Det slutter 1. juli, hvorefter Viking selv står for alt salg, montering og service af overvågningsanlægget.

Fås i tre versioner

SenseHub kan fås i tre versioner. En Basis-, Avanceret og Premiumudgave.

Basisudgaven er helt, som vi kender den med overvågning af reproduktionen. I den avancerede udgave får man oveni individuel overvågning af dyrets sundhed blandt andet ud fra drøvtygningstid og æde- og drikketid. Ved premiumudgaven kan der blandt andet overvåges på varmestress, som måles ud fra koens vejrtrækning.

Overvågningssystemet tilpasses den enkelte bruger, så han kun får de oplysninger frem på sin PC, tablet eller smartphone, som han har brug for.

- Nyeste tilpasning er flere integrationer med DMS/Bovisoft, så alarmer også kan ses her, forklarer Lars Kloster.

Sammenligning af økologi og konventionel dyrkning

Effektivt Landbrug bragte tirsdag 19. maj en artikel, hvis overskrift konkluderede: Nærmest ingen forskel mellem økologisk og konventionel planteavl i miljø- og klimapåvirkning. Men passer det virkelig - eller er det en tilsnigelse?

Nye MF-traktorer

Massey Ferguson har netop lanceret tre nye traktorer i 4700 M-serien, der spænder fra 82 til 100 hk og leveres med Dyna-2 transmissionen med standard Powershuttle.

Kvæg-program med inspiration fra fitness

Syddansk Kvæg har sammen med landbrugsrådgivere fra SLF og LRS skabt et træningsforløb, der ifølge dem øger indtjening og overblik i kvægstalden. Ideen til Cash Cow blev skabt efter et fitnesscenter-forløb.

Ny marketing-manager og ny distriktschef hos Case IH

Efter lidt omrokeringer hos Case IH er der nu styr på holdet, som har ansvar for Norden & Baltikum.

Goodvalleys indtjening tager syvmileskridt

Goodvalley, der driver svineproduktion på 34 farme i Polen, Ukraine og Rusland, fik et kæmpe løft i omsætning og indtjening i første kvartal.

- Der er mange ting, man skulle have gjort om set i bakspejlet

Den unge, ekspansive landmand Morten Svendsen er gået konkurs med sin blandede kvæg- og svinebedrift og 1.500 hektar delvist forpagtet planteavl. Et tørt 2018 og lave svinepriser var med til at gøre udslaget, fortæller han til Effektivt Landbrug.
Side 1 af 1851 (37002 artikler)Prev1234567184918501851Next