bannerPos

Ny generation af brunst- og sundhedsovervågning

30.000 transpondere er solgt alene det første år, den nye generation af brunst- og sundhedsovervågning, SenseHub, har været på markedet. Transpondere, som minder om disse, kan give landmanden en række værdifulde oplysninger. Arkivfoto

Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
26-06-2019 09:16
30.000 transpondere er solgt alene det første år, den nye generation af brunst- og sundhedsovervågning, SenseHub, har været på markedet.

Et kært barn har mange navne, sådan har det også været med brunstovervågnings-systemet fra VikingDanmark, som i sin tid havde navnet Heatime. Et par navne senere hedder den nyeste generation SenseHub og er overvågning af både brunst og sundhed gennem en transponder, der placeres rundt om kvien- eller koens hals.

Den nyeste generation har været på markedet cirka et år.

- Vi har solgt 30.000 transpondere alene det første år, fortæller Lars Kloster, som er afdelingsleder ved VikingDanmark.

VikingDanmark har tidligere kørt et samarbejde med Mosegården. Det slutter 1. juli, hvorefter Viking selv står for alt salg, montering og service af overvågningsanlægget.

Fås i tre versioner

SenseHub kan fås i tre versioner. En Basis-, Avanceret og Premiumudgave.

Basisudgaven er helt, som vi kender den med overvågning af reproduktionen. I den avancerede udgave får man oveni individuel overvågning af dyrets sundhed blandt andet ud fra drøvtygningstid og æde- og drikketid. Ved premiumudgaven kan der blandt andet overvåges på varmestress, som måles ud fra koens vejrtrækning.

Overvågningssystemet tilpasses den enkelte bruger, så han kun får de oplysninger frem på sin PC, tablet eller smartphone, som han har brug for.

- Nyeste tilpasning er flere integrationer med DMS/Bovisoft, så alarmer også kan ses her, forklarer Lars Kloster.

Tiden er afgørende når man snakker om digital dermatitis

Selvom det føles som om, at en digital dermatitis kommer af sig selv, ja så forsvinder den ikke af sig selv. Den kræver altid behandling, og jo hurtigere man sætter i gang, desto større er succesraten, lød det onsdag da udenlandske eksperter gjorde en gruppe nordjyske landmænd og klovbeskærere klogere på klovlidelsen. Først i Støvring og senere på bedriftsbesøg ved Aalborg.

- Vi vil gøre en hel del anderledes fremadrettet

På baggrund af PRRS-smitten fra ornesæden hos Hatting afholdt Seges Svineproduktion i sidste uge to informationsmøder om situationen i Horsens. I denne uge blev Fagligt Nyt i Horsens indledt med aktuel information om den kritiske situation – netop i Horsens. Den kom fra afdelingschef for Veterinær & Kvalitetsforhold, Seges, Bent Nielsen.

Kliplev-biogas er klar til at indgå aftaler med landmænd

Nu kan landmænd indgå en leverandøraftale med biogasselskabet i Kliplev.

Arlas ikoniske mælkekasser skifter farve til sort

Arla lancerer nu mere klimavenlige mælkekasser. Det betyder farvel til de grønne mælkekasser.

Kender du papirtypen?

Både jeg og mine gode kolleger her i Seges og DLBR vil rigtig gerne hjælpe »papirtype-landmanden« ved at gøre hans livs meget lettere, skriver Morten Langgaard.

Danmark vil vise verden hvordan man investerer grønt

Regeringen vil stille sig i spidsen for arbejdet med at tiltrække flere private investeringer til grøn energi på globalt plan. Investeringsbehovet er enormt, og der skal kanaliseres langt flere midler fra private investorer, hvis den grønne omstilling skal lykkes i tide.

Hvor går spildevandet hen, når det går ud?

Rigtig meget spildevand renses ikke, selvom vi betaler for det. Det går ud over miljøet, mener skribenten.

Ny jordfordelingsfond er startskuddet til noget større

Partierne bag Tørkepakken fra sidste år er blevet enige om, hvordan den multifunktionelle jordfordelingsfond på 150 millioner kroner, som de her aftalte, skal se ud og fungere i praksis.
Side 1 af 1637 (32728 artikler)Prev1234567163516361637Next