bannerPos

Så er der årsmøde ved de rødbrogede

Doverodde Købmandsgård i Hurup Thy danner rammerne om årsmødet i DRH. Bagefter er der besætningsbesøg ved Vivian og Torben Egeberg, som i sommer havde bedste Holstein-yver på dyrskuet Thy-Mors. Arkivfoto

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
03-09-2019 06:33
På torsdag holdes der årsmøde i DRH. I år foregår det på Doverodde Købmandsgård i Hurup Thy med et besætningsbesøg hos Vivian og Torben Egeberg efterfølgende.

Deltagerne på årets årsmøde i Dansk Rødbroget Kvægrace, DRH, kan glæde sig til en dag i det nordvestjyske, nærmere bestemt Hurup Thy.

Dagen begynder på Doverodde Købmandsgård med beretning ved formand Karoline Holst. Herefter er der indlæg om det rødbrogede avlsarbejde ved Morten Hollensen. Han vil fortælle om avlsarbejdet i dag og i fremtiden.

Efter frokost går turen til Ginnerup Vestergård til et besætningsbesøg ved Vivian og Torben Egeberg i Heltborg.

67 procent er DRH

Parret overtog ejendommen som fjerde generation i 1996, dengang med 32 køer, grise og 13 hektar jord samt slagtesvin.

I 2002 udvidede de til 48 køer og byggede syv år efter ny stald til 150 malkekøer og to malkerobotter, mens grisene blev sat ud. Samtidig blev der lagt om til økologi.

Køerne yder 10.935 kilo mælk med 4,05 procent og 443 kilo fedt og 3,43 procent og 375 kilo protein.

67 procent af besætningen er DRH.

Vivian og Torben Egeberg driver 239 hektar jord.

Kaliumsorbat mod varmedannelse

Kaliumsorbat kan være en mulighed, hvis fuldfoderet vil tage varme i disse dage. Seges er klar med en vejledning.

Lejer McCormick-traktorer ud

Hos Helms TMT-Centret A/S kan man leje en McCormick traktor - eventuelt med forkøbsret. - Vi har igennem det seneste år lejet traktorer ud, fortæller Jakob Helms.

Blandt blinde er den enøjede konge

Planteavlsrådgiver kalder tast selv-systemet i Landbrugsstyrelsen for akademikernes svar på et hamsterhjul.

Svinebestanden stiger med 4,9 procent

En kraftig vækst i antallet af slagtesvin er med til at trække den samlede bestand af svin op med 4,9 procent ved svinetællingen 1. juli, lyder det fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af en ny svinetælling.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Udlægning af lugtbelastede arealer efter planloven

ifølge en bestemmelse må en lokalplan kun udlægge arealer, der er belastet af lugt, støv eller anden luftforurening fra virksomheder og husdyrbrug til boliger, m.v., hvis lokalplanen med bestemmelser om bebyggelsens højde og placering kan sikre den fremtidige anvendelse mod en sådan forurening.

Får 14 dage til at trække udtalelse tilbage

Lodsejere fra Lille Vildmose pudser nu en advokat på rådmand i Aalborg, Hans Henrik Henriksen (S), som i interview har beskyldt dem for ikke at overholde loven. De kræver, at han trækker udtalelserne tilbage. Ellers venter en tur i retten. Rådmanden selv er tavs.

Vi er absolut opmærksomme på afrikansk svinepest

I Danmarks største zoologiske have i København har man også grise. Og der bliver taget forholdsregler for at sikre sig mod ASF, lyder det.
Side 1 af 1891 (37802 artikler)Prev1234567188918901891Next