bannerPos

Så er der årsmøde ved de rødbrogede

Doverodde Købmandsgård i Hurup Thy danner rammerne om årsmødet i DRH. Bagefter er der besætningsbesøg ved Vivian og Torben Egeberg, som i sommer havde bedste Holstein-yver på dyrskuet Thy-Mors. Arkivfoto

Tenna Bang

Journalist (kvægspecialist), LandbrugNord
03-09-2019 06:33
På torsdag holdes der årsmøde i DRH. I år foregår det på Doverodde Købmandsgård i Hurup Thy med et besætningsbesøg hos Vivian og Torben Egeberg efterfølgende.

Deltagerne på årets årsmøde i Dansk Rødbroget Kvægrace, DRH, kan glæde sig til en dag i det nordvestjyske, nærmere bestemt Hurup Thy.

Dagen begynder på Doverodde Købmandsgård med beretning ved formand Karoline Holst. Herefter er der indlæg om det rødbrogede avlsarbejde ved Morten Hollensen. Han vil fortælle om avlsarbejdet i dag og i fremtiden.

Efter frokost går turen til Ginnerup Vestergård til et besætningsbesøg ved Vivian og Torben Egeberg i Heltborg.

67 procent er DRH

Parret overtog ejendommen som fjerde generation i 1996, dengang med 32 køer, grise og 13 hektar jord samt slagtesvin.

I 2002 udvidede de til 48 køer og byggede syv år efter ny stald til 150 malkekøer og to malkerobotter, mens grisene blev sat ud. Samtidig blev der lagt om til økologi.

Køerne yder 10.935 kilo mælk med 4,05 procent og 443 kilo fedt og 3,43 procent og 375 kilo protein.

67 procent af besætningen er DRH.

Vivian og Torben Egeberg driver 239 hektar jord.

Lille ko har mange store fordele

Selvom jerseykoen er en lille ko, er den stor rundt omkring i verden. Og hvis det står til Dansk Jersey bliver den, grundet sine resultater, endnu større de kommende år.

L&F beder minister om alternativer til efterafgrøder

I et brev til fødevareminister Mogens Jensen (S) beder Landbrug & Fødevarer om flere virkemidler til at opfylde miljøkravene.

Sprøjtning af pløjefri vinterraps i efteråret

Især sent såede og pløjefri vinterrapsmarker skal hjælpes bedst muligt mod rapsjordlopper og spildkorn, lyder det fra FRDK.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.
Side 1 af 1632 (32632 artikler)Prev1234567163016311632Next