bannerPos

Så er der årsmøde ved de rødbrogede

Doverodde Købmandsgård i Hurup Thy danner rammerne om årsmødet i DRH. Bagefter er der besætningsbesøg ved Vivian og Torben Egeberg, som i sommer havde bedste Holstein-yver på dyrskuet Thy-Mors. Arkivfoto

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
03-09-2019 06:33
På torsdag holdes der årsmøde i DRH. I år foregår det på Doverodde Købmandsgård i Hurup Thy med et besætningsbesøg hos Vivian og Torben Egeberg efterfølgende.

Deltagerne på årets årsmøde i Dansk Rødbroget Kvægrace, DRH, kan glæde sig til en dag i det nordvestjyske, nærmere bestemt Hurup Thy.

Dagen begynder på Doverodde Købmandsgård med beretning ved formand Karoline Holst. Herefter er der indlæg om det rødbrogede avlsarbejde ved Morten Hollensen. Han vil fortælle om avlsarbejdet i dag og i fremtiden.

Efter frokost går turen til Ginnerup Vestergård til et besætningsbesøg ved Vivian og Torben Egeberg i Heltborg.

67 procent er DRH

Parret overtog ejendommen som fjerde generation i 1996, dengang med 32 køer, grise og 13 hektar jord samt slagtesvin.

I 2002 udvidede de til 48 køer og byggede syv år efter ny stald til 150 malkekøer og to malkerobotter, mens grisene blev sat ud. Samtidig blev der lagt om til økologi.

Køerne yder 10.935 kilo mælk med 4,05 procent og 443 kilo fedt og 3,43 procent og 375 kilo protein.

67 procent af besætningen er DRH.

Vivian og Torben Egeberg driver 239 hektar jord.

CNH-chefer sender klima-stikpille til branchekolleger

New Holland lancerer en metan-drevet T6-model. Den reducerer partikelforurening og sparer kloden for CO2-udledning. Også landmanden sparer, lover producenten.

Foderet er i fokus på Fenstengaard

Holdningen er klar hos Fenstengaard Opformering. Det kræver kvalitetsfoder at sikre avlsdyr af topkvalitet. Derfor går familien Kreutzfeldt ikke på kompromis i råvarevalg og optimeringer.

Globale producenter dikterer strukturen

Alle europæiske maskinhandlere oplever konsekvenserne af de store producenters globale strategier for salgsleddet. - Branchen tilpasser sig og bevarer overraskende nok samme antal udsalgssteder, lyder det fra branchedirektør.

Helms viser McHale frem

Jakob Helms fra Helms TMT Centret viser gode nyheder frem fra McHale på dette års Agritechnica

Strukturskader kan undgås

Adfærd i marken og kørsel på især våd jord skal ændres, hvis ikke jordens frugtbarhed og vandledningsevne skal forringes yderligere.

L&F forsøger sig med et nyt løsningsforslag

L&F-formand, Martin Merrild, foreslår rentefrie lån til at lette på tabet.

Nyvalgte fra rød og blå så på grøn biodiesel

De to nyvalgte folketingsmedlemmer, Mona Juul (C) og Malte Larsen (S) fik ny, grøn og bæredygtig inspiration med hjem, da de sammen med administrerende L&F-direktør Anne Arhnung i går lagde vejen forbi Dakas biodieselsfabrik EcoMotion i Løsning nær Hedensted.

Miljøkrav fra oven skaber god innovation

Allan Helms fra Helms TMT Centret mener, at miljøkrav er med til at skabe god innovation. Og som manager for Schäffer forklarer han, at maskinfabrikanten er helt i top med at skabe gode og bæredygtige løsninger.

På med solbrillen hos Valtra

Smartfarming er det nye sort hos Valtra ved Agritechnica. Og Arne Spejlborg guider igennem de smarte nye tiltag.

Prognose: Kina vil importere endnu mere svinekød

Der er ikke udsigt til, at den kinesiske appetit på udenlandsk svinekød bliver mindre efter nytår. Tværtimod, hvis man skal tro en prognose fra den hollandske storbank, Rabobank.
Side 1 af 1688 (33755 artikler)Prev1234567168616871688Next