bannerPos

Stabilt marked for mælk

Mælkeproduktionen i Europa var 0,8 procent højere end i august 2018, hvilket betyder at årets vækst nu ligger på 0,3 procent.
24-10-2019 12:20
Arlas acontopris for konventionel mælk og økologisk mælk er uændret fra 1. november.

Arlas acontopris for konventionel mælk af førsteklasses kvalitet baseret på GMO-frit foder, hvor medlemmet har indsendt data for Arlagården Plus, er uændret og derfor også fra 1. november på 248,8 kroner øre pr. kg.

Prisen på Økologisk mælk ændres heller ikke. Derfor vil Arlas acontopris for økologisk mælk af førsteklasses kvalitet, hvor medlemmet har indsendt data for Arlagården Plus, være 324,4 øre pr. kg, oplyser Arla.

Stabilt marked

Den overordnede baggrund for markedet er, at priserne fastholdes takket være den begrænsede vækst i mælkeproduktion, undtagen i den nærmeste fremtid, hvor det er sandsynligt, at den globale efterspørgsel vil udligne den forventede, begrænsede vækst i mælkeudbud. Der er relativ stabilitet set i forhold til en truende økonomisk opbremsning og fortsatte handelsspændinger, hvorfor vi ikke bør forvente at opleve betydelige, kortvarige stigninger i efterspørgslen, lyder det fra Arla.

Svag vækst i Europa og New Zealand

Den globale mælkeproduktion er stadig stort set uændret, med svag vækst i Europa og New Zealand skønt den stadig ligger under den langsigtede tendens, hvor andre primære eksportområder oplever ingen til små fald, oplyser Arla, som tilføjer:  

- Mælkeproduktionen i Europa var 0,8 procent højere end i august 2018, hvilket betyder at årets vækst nu ligger på 0,3 procent. Væksten koncentrerer sig fortsat i nogle få lande, primært UK, Irland og Polen. Produktionen i New Zealand steg mindre end forventet og lå kun 0,8 procent højere end i august sidste år, hvilket betyder, at den generelle vækst for året i store træk er flad.

God efterspørgsel på Gul ost og mozzarella

Med øget produktion af mozzarella i de seneste måneder har udbuddet af Gul Ost været trængt, hvilket har ført til en lille prisstigning. Skønt prisen på mozzarella fortsat holder sig oppe, forventes den at falde en anelse som reaktion på den forventede stigning i volumen, men efterspørgslen er fortsat god i forhold til de langsigtede forventninger om yderligere stigninger i efterspørgslen i Asien og foodservice-markeder.

Mælkepulver stiger

Pulver, især skummetmælkspulver, nyder stadig stor efterspørgsel med fortsat stigende priser. Stigende efterspørgsel efter fedtholdigt mælkepulver, den lave mælkesæson i Europa og de lave beholdninger bør sikre udbudsmæssig tilbageholdenhed på markedet, lyder det videre fra Arla.

Prisen på sødmælkspulver er relativt stabil, eftersom stigende efterspørgsel fra Kina og en spidsproduktion i New Zealand, der er mindre end forventet, har en positiv indvirkning på det normale sæsonpres på dette tidspunkt af året.

Smør steg svagt

De europæiske smørpriser steg svagt i september grundet de sædvanlige sæsonmæssige påvirkninger, men er dog kommet under pres i de seneste uger grundet fortsat svag efterspørgsel, da de fleste købere nu er dækket ind til slutningen af året.  Det normale sæsonmønster med svagere priser i Q1 forventes gentaget i 2020.

Stabilt marked for økomælk

Desuden skriver Arla om økologisk mælk, at produktionen fortsætter med at stige på tværs af Europa, GE-produktionen ligger eksempelvis 9 procent højere i august 2019 end i august 2018. Dette lægger fortsat pres på markedet i hele Europa. Økomarkederne er stort set stabile, selv om kategorien for frisk økologisk mælk i UK er faldet i værdi og volumen over de seneste måneder.

laj

Dan Duck venter med millionretssag

Onsdag fik Dan Ducks direktør Hardy Eskildsen foretræde for folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Her skulle han redegøre for det særdeles kritisable forløb, som Fødevarestyrelsen kastede ham ud i med en fejlbehæftet kontrolrapport, der kostede kæmpe dele af julesalget.

Arla-mælk uden genmodificeret foder

Øget efterspørgsel i Europa og optimeret logistik er baggrunden for, at Arla fra 1. april 2021 beder alle sine danske konventionelle landmænd om at skifte til foder, der ikke er genmodificeret.

Coop vil fremme grøn omstilling blandt fødevareproducenter

Coop har lanceret et nyt initiativ, Coop Klimafunding. Det skal understøtte den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter og skabe nye muligheder for finansiering af grønne tiltag i samarbejde med forbrugerne.

Coop vil fremme den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter

Nu lancerer Coop et nyt initiativ, Coop Klimafunding, der skal understøtte den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter og skabe nye muligheder for finansiering af grønne tiltag i samarbejde med forbrugerne. Ansøg allerede nu om at blive en del af Coop Klimafunding.

Det tegner til at gødningsprisen skal op i 2020

Prisen for kvælstof har fundet sig et nyt lavpunkt og er så småt begyndt at stige igen. Med en oliepris der ligeledes peger op og med kornpriser der også går i vejret, så tyder det på at prisen for gødning skal stige i resten af 2020.

Miljøministeren stopper jagt på fire truede fuglearter

Miljøminister Lea Wermelin vil sætte en stopper for jagt på fire fuglearter i Danmark, hvoraf tre arter er truede globalt, og en art er i tilbagegang i Danmark. Et enigt vildtforvaltningsråd står bag ministerens beslutning.

Landbrugskommissær afkræves svar ovenpå opsigtsvækkende melding

En række danske EU-parlamentarikere og en flok af deres udenlandske kolleger kræver svar fra EU’s landbrugskommissær Janusz Wojciechowski omkring meningen for Twitter-opdatering, hvor dansk svineproduktion bliver problematiseret.

Jerseymælk fra stald til forbruger

Lapp Valley Farm nær byen New Holland i Pennsylvania, USA, sælger is i lange baner fra sine 80 jerseykøer til kunder fra nær og fjern, fordi de selv laver 16 slags meget velsmagende is og giver kunderne en god oplevelse.

Udsigt til en lavere ukrainsk hvedeproduktion i 2020

I Central og Vesteuropa kan vi allerede nu konstatere, at hvedehøsten i 2020 umuligt kan nå op på de produktionstal, der gjorde sig gældende i 2019. Østpå i Ukraine tegner det heller ikke for godt for hvedehøsten i 2020.
Side 1 af 1774 (35468 artikler)Prev1234567177217731774Next