bannerPos

Stærkt makkerpar i spidsen for LandboNords KvægRådgivning

Merete L. Andersen (til venstre) hilser på Betina Amdisen Røjen. Med behørig afstand.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
11-05-2020 09:09
Fremadrettet er det Merete L. Andersen og Betina Amdisen Røjen, der nu står i spidsen for en af landets største kvægrådgivninger som henholdsvis chef og fagchef. Med det nye makkerpar i LandboNords KvægRådgivning sikres den professionelle kvægfaglige rådgivning både digitalt og ude på staldgangen.

Aktivitetsniveauet i landbruget er stadig højt – og det er niveauet af den rådgivning, som landets fødevareproducenter kan forvente fra LandboNord, også. Den 1. april blev Merete L. Andersen udnævnt til chef for LandboNords KvægRådgivning, og 1. maj fulgte Betina Amdisen Røjen, som fagchef for samme afdeling.

- Med den nye duo i spidsen for vores KvægRådgivning, er jeg glad for at kunne konstatere, at vi fortsætter arbejdet med at understøtte vores kunders behov i dag og i fremtiden. Merete L. Andersen har med succes stået i spidsen for LandboNord SvineRådgivning, og har mange års erfaring både som rådgiver og som leder. Med Betina Amdisen Røjens faglige baggrund, i blandt andet SEGES Kvæg, har vi fået et stærk fagligt kort til den videre udvikling af rådgivningen, siger adm. direktør i LandboNord, Uffe Bertelsen.

En viden og entusiasme for faget

Merete L. Andersen, som hidtil har været konstitueret i rollen som chef i KvægRådgivningen, glæder sig til samarbejdet med Betina Amdisen Røjen. Betina er uddannet Cand. Agro i 2006, og efterfølgende har hun i 2011 færdiggjort en Ph.D-afhandling. Siden 2013 har Betina været ansat hos SEGES Kvæg, hvor hendes primære arbejdsopgaver har handlet om optimering af foderforsyningen til malkekoen, herunder valg af fodermidler og tilsætningsstoffer samt udnyttelsen af næringsstoffer til mælkeproduktion. 

- Med Betina Amdisen Røjen på holdet får vi en fagchef med indsigt i branchen. Hun kommer til LandboNord med en viden og entusiasme for faget, som vores kunder efterspørger, og jeg er sikker på, at hun kommer til at sætte sit synlige præg på KvægRådgivningen. Betina skal sammen med de nuværende rådgivere være med til at sikre en stærk kvægfaglig rådgivning med fokus på de områder, der giver værdi for mælkeproducenterne. Betina har den nyeste viden med fra sin forskning og fortid i SEGES, som hun kan være med til at implementere ude hos vores kunder, siger Merete L. Andersen.

Betina Amdisen Røjen vil få ansvar for den faglige linje i afdelingen, mens Merete L. Andersen har det overordnede ansvar for personale og økonomi. Meretes ledererfaring og Betinas faglighed vil i kombination sikre en fortsat professionel kvægrådgivning til LandboNords kunder. 

Soja rydder skov, men det gør halvdelen af supermarkedets produkter også

Diskussionen om bæredygtigheden af soja stikker dybere end Danmarks grisestalde. Den handler om det globale fødevaresystem, som vi alle er en del af, og alle har ansvar for at ændre.

Overbormester aflyser planlagt udledning til Øresund

Først blev de planlagte udledninger af 290.000 kubikmeter spildevand til Øresund rykket til efteråret. Nu er de blevet endelig aflyst. Forsyningsselskab arbejder på at finde alternative løsninger.

Ekstra penge til at opspore jordforureninger

- Vi har desværre mange tusinde jordforureninger spredt ud i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter ind for at finde 50 til 100 af dem.

Lav hollandsk mælkepris kan ramme den danske

I den kommende periode er risiko for nedjusteringer af den danske mælkepris med 7-14 øre, vurderer AgroMarkets.

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.
Side 1 af 1851 (37015 artikler)Prev1234567184918501851Next