bannerPos

Syvende prisstigning i træk på GDT-auktion

Sådan er den seneste udvikling i GDT-indekset.

Lasse Ege Pedersen

06-03-2019 11:07
På den toneangivende mælkebørs GDT er priserne tirsdag atter steget.

Stigningen i mælkeprisen fortsætter på den internationale GlobalDairy Trade-auktion i New Zealand. Ved tirsdagens auktion steg prisen med 3,3 procent. Det var syvende gang i træk, at priserne steg ved auktionen, der anses som en retningspil for de globale mælkepriser. Det var ved tirsdagens auktion især salget af skummetmælkspulver, som hev priserne opad.

Indekset er nu 1.048 efter, at det 20. november sidste år var nede i 846.

Se mere her.

Vi herude skaber velfærds-grundlaget

Vi vil gerne producere og bidrage til en sund økonomi, men vi har brug for, at vilkårene for landbruget forbedres markant, påpeger næstformanden for Landbo Syd.

Hestebønner har erstattet soja

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken, blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Nordjyske landmænd vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Landbrugets indtægter faldt med 21 procent sidste år

Selvom tørken gjorde ondt sidste år, blev landbrugets resultat bedre end i 2015 og 2016, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Både økologisk og konventionelt landbrug skal omstille til klimaneutralitet

Både økologisk og konventionel drift er udfordret i forhold til klimaaftrykket. Begge skal omstille til klimaneutralitet, og det skal gå stærkt, skriver Michael Minter fra Concito i en replik til Jens Iversen, Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1545 (30888 artikler)Prev1234567154315441545Next