bannerPos

Tidlig afgræsning og sen malkning øger tørstofoptaget

Produktchef Gurli Klitgaard fremviste og fortalte om DLF’s store forsøg med græsmarksblandinger og sorter, der er udlagt hos Anne og Gert Lassen, Silkeborg.

Redaktionen

19-07-2019 10:27
Hos Gert Lassen, Silkeborg, bliver de 360 køer lukket på græs klokken 3 om natten, mens malketiderne er rykket til klokken 10 og 22.

Jo mere græs, køerne æder om sommeren, jo bedre for pengepungen, hvis ellers mælkeydelsen holder. Og det kan den sagtens, viser flere års erfaringer hos økologiske mælkeproducenter, der deltager i rådgivningsforløbet Eliteafgræsning hos ØkologiRådgivning Danmark (ØRD). 

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.
Side 1 af 1607 (32122 artikler)Prev1234567160516061607Next