bannerPos

Utilfredshed med prisen på eksportcertifikater

Laust Thordal-Christensen (tv) eksporterer 350 kvier årligt fra ejendommen Teglgården ved Ø. Grønning nær Skive. Det betyder, at han, når året er omme, har haft en udgift til eksportcertifikater på omkring 80.000 kroner. Et certifikat koster 227 kroner, og han mener, at en mere fair pris ville være 100 kroner. Jan Nielsen er en af de eksportører, der sender kvier over grænsen. Han oplever flere landmænd, der ligesom Laust Thordal-Christensen mener, at prisen på eksportcertifikater bør sættes ned

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
06-08-2019 09:55
Laust Thordal-Christensen, Skive, har solgt 210 levedyr til eksport siden årsskiftet. Det har kostet ham knap 50.000 kroner alene for eksportcertifikater. Han synes, det er urimeligt, at et certifikat koster 227 kroner og mener, at prisen bør sænkes til 100 kroner. Det afviser Landbrug & Fødevarer Kvæg, fordi de 227 kroner ikke alene dækker certifikatet, men også en del af Kvægdatabasens drift og udvikling.

Laust Thordal-Christensen er tidligere mælkeproducent på Teglgården i Ø. Grønning nær Skive. yrene er mellem fem og seks måneder gamle.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Ny model med sælgerpantebreve er godt nyt for unge landmænd

Det bliver lettere at etablere sig som selvstændig, når man kan finde finansiering i egne rækker, vurderer Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer. Hun roser regeringens model, som gør det muligt at udstede sælgerpantebreve og udskyde en del af skatten.

Kære minister, genovervej Kalø

I en tid med stor fokus på arealanvendelse vil vi bede miljøministeren om at genoverveje et ophør af landbrugsdriften på Kalø Gods, som er noget af Djurslands bedste og dermed mest værdifulde landbrugsjord.

Sådan rykker du bundlinjen

Arbejd med dig selv og din adfærd, hvis du vil skabe rammerne for en bedre bundlinje, lød et af budskaberne på en økonomikonference.

Tidlig såning bliver gjort mere attraktivt som alternativt virkemiddel

Efter længere tids pres så bliver omregningsfaktoren for tidlig såning af vinterafgrøder ændret. Tidlig såning af to hektar kan fremover erstatte en hektar efterafgrøder.

Conservation agriculture øger biodiversiteten

Forsøg viser, at dyrkning efter principperne i conservation agriculture (CA) betyder større andel af insekter i markerne, end hvis jorden pløjes eller harves.
Side 1 af 1721 (34405 artikler)Prev1234567171917201721Next