bannerPos

Utilfredshed med prisen på eksportcertifikater

Laust Thordal-Christensen (tv) eksporterer 350 kvier årligt fra ejendommen Teglgården ved Ø. Grønning nær Skive. Det betyder, at han, når året er omme, har haft en udgift til eksportcertifikater på omkring 80.000 kroner. Et certifikat koster 227 kroner, og han mener, at en mere fair pris ville være 100 kroner. Jan Nielsen er en af de eksportører, der sender kvier over grænsen. Han oplever flere landmænd, der ligesom Laust Thordal-Christensen mener, at prisen på eksportcertifikater bør sættes ned

Tenna Bang

Journalist
06-08-2019 09:55
Laust Thordal-Christensen, Skive, har solgt 210 levedyr til eksport siden årsskiftet. Det har kostet ham knap 50.000 kroner alene for eksportcertifikater. Han synes, det er urimeligt, at et certifikat koster 227 kroner og mener, at prisen bør sænkes til 100 kroner. Det afviser Landbrug & Fødevarer Kvæg, fordi de 227 kroner ikke alene dækker certifikatet, men også en del af Kvægdatabasens drift og udvikling.

Laust Thordal-Christensen er tidligere mælkeproducent på Teglgården i Ø. Grønning nær Skive. yrene er mellem fem og seks måneder gamle.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Vestjyllands Andel køber én af landets største specialforretninger

Fra 1. oktober 2019 overtager Vestjyllands Andel aktiviteterne i AgroLand i Vamdrup. I samme forbindelse ændrer grovvareselskabets fysiske butikker navn fra Energi & Hobby til netop AgroLand.

New Holland viser nyt frem på Have og Landskab 2019

De besøgende på New Holland standen ved 2019-versionen af Have og Landkab kan se frem til at opleve et line-up af nyheder indenfor kompakt-traktorer, traktorer, jordfræsere og CE-maskiner.

- Det er fuldstændig »Klods-Hans«, at man skal være færdig med at høste 20. august

Europaparlamentariker Asger Christensen (V) har bedt EU-Kommissionen om svar på, hvordan de andre lande tolker reglerne, når det kommer til de høstfrister, som danske landmænd skal overholde.

Ingen yderligere stramninger til landbrugets brug af sprøjtemidler lige om hjørnet

Den nye miljøminister Lea Wermelin (S) vil afvente undersøgelser, før hun eventuelt vil sætte gang i yderligere stramninger for landbrugets brug af sprøjtemidler. Dermed er forbud mod sprøjtning på §3-arealer også foreløbigt udskudt.

Lad markskydning fortsætte

Skydning af avlsdyr på marken skal nedbringes. Den praksis skulle hindre, at udegående dyr blev stressede af transport op til slagtning, og det bør kunne fortsætte, mener Erling Bonnesen, der har stillet to spørgsmål til fødevareministeren.

Fint udbytte i mosejorden

Onsdag eftermiddag kunne Jan Nørgaard endelig køre mejetærskeren ud i maltbyggen ved Store Vildmose i Vendsyssel. Nu køres der på højtryk, så alle afgrøder forhåbentlig er i hus inden onsdag i næste uge, hvor der igen er lovet regn.
Side 1 af 1611 (32212 artikler)Prev1234567160916101611Next