Dansk tyr til tops

Dansk herefordtyr er kåret som verdens bedste.

Den danske herefordtyr Moeskær Compass 1487 er kåret som verdens bedste.
Det skete 28. januar i Fort Worth, Texas, USA. Her vandt tyren titlen Champion of World. Det er verdensmesterskabet for herefordracen.
Tyren er fra Moeskær Polled Hereford. Det drives af Henrik Krogh Andersen, Moeskær ved Randers.
 

Flere sejre

På Landsskuet i 2016 vandt tyren titlen som Supreme Champion All Breeds. Det er bedste tyr af samtlige udstillede kødkvægstyre.
Vejen til verdensmester-titlen gik via Landsskuet i Herning i sommer. Her blev det til sejr, og tyren vandt titlen som Hereford Grand Champion Bull. Det er bedste Hereford.
Compass gik derfra videre til europamesterskabet. Også her blev det til en vinderplads. Tyren blev kåret som Europas bedste Hereford – Champion of Europe.
Den europæiske sejr nominerede Compass til at deltage i verdensmesterskaberne i Fort Worth, Texas.
- Det er flot og en unik præstation af en dansk tyr. Det er en meget ærefuld titel at vinde og et enestående skulderklap, oplyser Herefordforeningen, som ønsker Henrik Andersen og Moeskær Hereford tillykke.
 

Hundyr med succes

Moeskær Polled Hereford har også tidligere haft succes på hundyrsiden. Deres tyr Moeskær Kashmir 1494 vandt Hereford - Miss Champion of Europe og blev nomineret til verdensmesterskabet.
Med Moeskær Compass er det tredje gang, at Moeskær Polled Hereford har et dyr repræsenteret ved verdensmesterskaberne i Texas.

Læs også