Fosfor-udfordringer tackles forskelligt

Mens de nordjyske mælkeproducenter ikke kan undvære startgødning til deres majs, er det for flere sønderjyske landmænd vejen til at holde sig fri af fosforloftet. I syd har jordprøver givet mere plads, mens enkelte nordjyder helt overvejer at droppe majsen.

Flere jordprøver fra sønderjyske marker har overrasket planteavlschef Jette Erichsen og LandboSyd positivt, og givet plads til mere fosfor end forventet. Arkivfoto Startgødning er et must i Nordjylland, men langt de fleste steder skal der skrues ned fra de 12-15 kilo pr. hektar, der har været standard, siger Søren Greve Olesen, LandboNord. Arkivfoto

Ifølge Seges bliver knap 700 kvægbrug ramt af begrænsningen på fosforgødning. Primært i det nordlige Vendsyssel, Himmerland, Vest- og Sydjylland.

- Det rammer stort set alle vores landmænd med 2,3-ejendomme (undtagelsesbrug, der tidligere havde ret til at udbringe gødning fra 2,3 dyreenheder pr. hektar, red.). Specielt dem, der ikke har kvier, konstaterer plantechef hos LandboNord, Søren Greve Olesen.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også