bannerPos

Landbrugets virksomheder betaler aflad

Landbruget er brugbart, når der skal kradses lidt penge ind, hvorimod man sjældent gør noget for erhvervet den anden vej rundt, skriver Jørn Dohrmann.

Debatindlæg

13-04-2019 07:46

Af Jørn Dohrmann, medlem af Europa-Parlamentet, Drenderupvej 30, Vamdrup

Lars Løkke har haft hånden fremme og tigget penge til et flot pandaanlæg i Zoologisk Have, så to pandaer, der er en gave fra Kina, kan bo godt. Blandt andre landbrugets store virksomheder, Arla, Danish Crown og Kopenhagen Fur spyttede i den forbindelse i kassen.

På en måde er det lidt naturstridigt, at netop disse virksomheder er med til at betale aflad i forholdet til Kina, for især landbruget må igen og igen holde for med dårlige rammevilkår og skrappere fortolkning af regler og love.

På den måde forærer regeringen både penge og arbejdspladser til de lande, hvor et godt miljø ikke betyder så meget.

Landbruget er således brugbart, når der skal kradses lidt penge ind, hvorimod man sjældent gør noget for erhvervet den anden vej rundt.

Vandforsyningsselskab ønsker samarbejde med landmænd

Trefor Vand, Danmarks fjerdestørste vandforsyningsselskab, står over for at skulle lave hundredvis af aftaler med landmænd om pesticidfri drift nær vandboringer. Selskabets virkemiddel lige nu er frivillige aftaler. Selskabet vil lave aftale både inde og uden for BNBO.

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.
Side 1 af 1564 (31279 artikler)Prev1234567156215631564Next