bannerPos

Tillykke til Antoni Stenger!

Af Anni Matthiesen, MF for Venstre, medlem af Miljø- og Fødevareudvalget.

Redaktionen

05-12-2018 16:00
Det gavner landbruget, at vi nu politisk er blevet enige om at indføre en sælgerpantebrevsmodel, skriver Venstres Anni Matthiesen. Hun fremhæver formanden for Sønderjysk Familielandbrug for mange års ihærdigt forarbejde.

Med finanslovsaftalen indgået mellem regeringen og DF kan jeg med glæde sige tillykke til landbruget – men der skal også lyde en tillykke til Antoni Stenger, fra Rødding og formand for Sønderjysk Familielandbrug, da han om nogen – de sidste mange år har kæmpet en kamp for at få sat pantebrevsmodellen på dagsorden.

Med finanslovsaftalen skabes bedre muligheder for generationsskifte for unge landmænd, ved at indføre den såkaldte sælgerpantebrevsmodel ved salg af blandt andet landbrug, hvor op til 10 procent af købssummen kan genanbringes i den solgte erhvervsejendom. Der afsættes nu 70 mio. kr. i 2020. 60 mio. kr. i 2021 og 55 mio. kr. i 2022 til udmøntning af modellen.

 

Byrder lempes

Der er også flere andre gode tiltag i finansloven, som hjælper landbruget. Der sker en forlængelse af eksportindsatsen på fødevareområdet – således at der kan åbnes adgang til endnu flere markeder.

Der etableres en EU-finansieret tilskudsordning til investeringer i slagtesvinestalde, der skal udbrede ammoniak- og drivhusgasreducerende teknologier. Ordningen vil give mulighed for at støtte investeringer i staldanlæg.

Der skabes nu en ligestilling for landbrugsuddannelsernes kostafdelinger med andre kostskolemiljøer. Derfor afsættes midler til at ligestille både landbrugsskolernes forplejningstilskud og grundtilskud med vilkår på øvrige kostafdelinger.

Vi afskaffer foderfosfatafgiften og dermed lemper byrderne for landbrugsvirksomheder og der afsættes penge til at nedbringe sagsbehandlingstider – blandt andet inden for miljø- og landbrugsområdet.

Og det samlede beløb i Landsbypuljen bliver forøget – så flere kan få penge til byfornyelse og nedrivning.

 

Marked: Tyske svinepriser står overfor markante stigninger

Der er stor efterspørgsel på smågrise i Tyskland, og derfor er der udsigt til markante prisstigninger, skriver Danske Svineproducenter.

Udstilling på Landsskuet fyldt op

Nye udstillere er klar til at vise maskiner og produkter på det store dyrskue i Herning den 4.-6. juli

Horsch sætter omsætningsrekord

I 2018 opnåede Horsch den største omsætning i firmaets historie.

Prognose: Smågrisepriser bliver bedre end forventet

Den sæsonmæssige nedtur i tredje og fjerde kvartal bør blive moderat, lyder vurderingen i en ny prognose for smågrisepriserne.

LDM-advokat om Arla-aftale: Vent med at skrive under

Arlas nye aftale, som venter på underskrift fra andelshaverne, giver mindre indflydelse, mere ulighed og farvel til vedtægterne, mener Lauge Fastrup.

Afregningspris, afregningspris, afregningspris

Afregningsprisen har ikke givet overskud til ordentlig honorering og normalt vedligehold for den gennemsnitlige mælkeproducent, mener LDM-formand.
Side 1 af 1495 (29881 artikler)Prev1234567149314941495Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer