bannerPos

Vildsvinehegn er rettidig omhu

Debatindlæg

06-04-2019 17:23

Af medlem af Europa-Parlamentet, Jørn Dohrmann, Drenderupvej 30, Vamdrup

EU-Kommissionen vil nu have de danske myndigheder til at forklare sig omkring vildsvinehegnet mod Tyskland.

Hvad er det lige Kommissionen ikke forstår? Har man ikke forstået, at vi har afrikansk svinepest i Europa? Eller at eksport af kød fra Danmark tælles i milliarder, såvel som tusindvis af arbejdspladser?

Det tror jeg nu nok, EU har, for man har jo også accepteret lignende hegn i andre europæiske lande. EU-Kommissionen har vel blot haft lidt for meget tid, når de ikke kan finde på andet end at genere fornuftige tiltag.

Danmark har i øvrigt i modsætning til andre lande en relativ kort grænse mod syd, der er afgrænset af hav på begge sider. Et hegn er dermed endnu mere effektivt. Man kunne desuden sagtens have sat dobbelthegn op, som man gør de steder, hvor svinepesten er konstateret, for det er altid bedre at forebygge end at helbrede.

Blot et af tiltagene

Svinehegnet er rettidig omhu og kun et af de tiltag, vi skal gøre for at passe på vores milliardeksport. Vildsvinejægere og sms-kæder, der melder, hvor der er konstateret vildsvin, er også gode bud på andre tiltag. Vi skal passe på Danmark og vores eksport og ignorere Kommissionen.

Jacob Ellemann-Jensen tager da også Kommissionens påfund med sindsro, og det kan han vist også roligt gøre.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.

Næstformand i L&F inviterer kontroversiel veganer ind i sin svinestald

Manden bag flere ulovlige indtrængninger i svinestalde, Henrik Vindfeldt, stifter af Veganerpartiet, er blevet inviteret på besøg i stalden hjemme hos Landbrug & Fødevarers næstformand, Asger Krogsgaard.

Afgørelse om sprøjteforbud i Beder skal en tur i retten

Landbrug & Fødevarer har som ventet taget næste skridt i sagen om Aarhus Kommunes sprøjteforbud i Beder. Organisationen indbringer nu Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse, der stadfæstede forbuddet, for retten.

Maskinhandler: - Det er købers marked

Hos Kragmann A/S kan man lige nu finansiere sit maskinkøb til en negativ rente på 0,48 procent p.a. Ifølge maskinhandleren er markedet også på andre parametre attraktivt lige nu, hvis man skal have maskinparken opdateret.
Side 1 af 1568 (31357 artikler)Prev1234567156615671568Next