bannerPos

Vildsvinehegn er rettidig omhu

Debatindlæg

06-04-2019 17:23

Af medlem af Europa-Parlamentet, Jørn Dohrmann, Drenderupvej 30, Vamdrup

EU-Kommissionen vil nu have de danske myndigheder til at forklare sig omkring vildsvinehegnet mod Tyskland.

Hvad er det lige Kommissionen ikke forstår? Har man ikke forstået, at vi har afrikansk svinepest i Europa? Eller at eksport af kød fra Danmark tælles i milliarder, såvel som tusindvis af arbejdspladser?

Det tror jeg nu nok, EU har, for man har jo også accepteret lignende hegn i andre europæiske lande. EU-Kommissionen har vel blot haft lidt for meget tid, når de ikke kan finde på andet end at genere fornuftige tiltag.

Danmark har i øvrigt i modsætning til andre lande en relativ kort grænse mod syd, der er afgrænset af hav på begge sider. Et hegn er dermed endnu mere effektivt. Man kunne desuden sagtens have sat dobbelthegn op, som man gør de steder, hvor svinepesten er konstateret, for det er altid bedre at forebygge end at helbrede.

Blot et af tiltagene

Svinehegnet er rettidig omhu og kun et af de tiltag, vi skal gøre for at passe på vores milliardeksport. Vildsvinejægere og sms-kæder, der melder, hvor der er konstateret vildsvin, er også gode bud på andre tiltag. Vi skal passe på Danmark og vores eksport og ignorere Kommissionen.

Jacob Ellemann-Jensen tager da også Kommissionens påfund med sindsro, og det kan han vist også roligt gøre.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Lav en halmmåtte i sygestien

Masser af strøelse og nem adgang til frisk vand i sygestien er den første forudsætning for, at en so hurtigt kommer sig efter sygdom.

Støjsvag ny generatorserie

200-modellen ligger cirka midt i Himoinsas nye Rental-felt, hvor alle maskiner har reduceret støjniveau og er særdeles CO2-venlige på motordelen, lyder det fra Stemas.

God bordskik og afdæmpet ædeadfærd

Claus Bruun Jørgensen søger med flere midler at undgå støj og stress i staldene. I et særligt staldafsnit grundlægges en stabil gruppeopdeling og rolig omgang med transponderstationer.

Landboforening tror ikke på styrelses forsikringer

Næstformand i Gefion, Poul Henrik Prahl, tror ikke på, at Miljøstyrelsen vil se bort fra målinger, der afviger fra normalen i Karrebæk. Se, hvad der skete i Stege Nor, lyder det fra næstformanden, om området der på grund af en afvigelse i 2011, er det mest forurenede område i vandområdeplanerne.

- Sørg for at komme lidt væk hjemmefra

For svineproducent Claus Bruun Jørgensen er det helt afgørende at indhente inspiration udefra. Faglig såvel som socialt, og derfor har han altid været aktiv i foreningslivet.
Side 1 af 1517 (30335 artikler)Prev1234567151515161517Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer