bannerPos

Landbrugsstyrelsen vil oppe sig på projektstøtte

Landbrugsstyrelsen skal være bedre til at udbetale projekttilskud. Det erkender vicedirektør Jacob Nielsen. Billedet er fra mødet i Kolding. Foto: Henning Andersen

Henning K. Andersen

30-01-2019 08:00
Mens Landbrugsstyrelsen er godt med ved udbetaling af direkte og grønne EU-støttemidler, halter udbetalingen af projektstøtte. Derfor laver styrelsen nu en taskforce, der skal rette op på efterslæbet.

Landbrugsstyrelsen har været for dårlig til at udbetale projektstøtte til landmænd, der for eksempel har skullet bygge en ny stald og har fået lovning på tilskud til et sådant byggeri. Det erkender styrelsen.

I sidste uge var medarbejdere fra Landbrugsstyrelsen på turné i Danmark, hvor man i løbet af tre dage holdt seminarer for landmænd. Her kom det frem, at der er stor forskel på den hastighed, hvormed styrelsen får udbetalt de penge, som landmænd skal have i støtte i de forskellige kategorier.

Mens Landbrugsstyrelsen allerede den 1. december sidste år havde udbetalt 94,3 procent af grundbetalingen og den grønne støtte, var der i mange tilfælde forsinkelser af projekt-udbetalinger. Det gælder især for modernisering af kvægstalde og til miljøteknologi.

Det skyldes ifølge Jacob Nielsen, der er vicedirektør i Landbrugsstyrelsen, at der har været brug for manuel sagsbehandling i mange enkeltsager, og at de medarbejdere ved styrelsen, der har skullet arbejde med de enkelte sager, ikke har haft den nødvendige ekspertise. Desuden har tid også været en faktor.

- Det er primært simpelthen fordi vi har haft svært ved at følge med. Det skal vi være ærlige omkring. Det er komplicerede sager det her, og der er mange ting, især når de kommer ud og skal behandles manuelt af vores sagsbehandlere, så er der mange forretningsgange, hvor vi også skal spørge om information frem og tilbage med vores kunder, og det tager noget tid, siger Jacob Nielsen.

 

Taskforce på sagen

For at komme problemerne til livs har Landbrugsstyrelsen nedsat en taskforce, der skal være med til at sikre, at pengene kommer hurtigere ud til kunderne, som styrelsen betjener.

- Vi har lavet en taskforce, som er en sammensætning af forskellige folk fra Augustenborg og København, og vi har sat nogle folk, der er eksperter i det her sammen, for at kunne høvle de her sager hurtigere igennem, for vi er godt klar over, at hvis folk har fået tilsagn om projektstøtte til en stald, så er det vigtigt, at vi også får det behandlet inde hos os, så folk kan få deres penge, fortæller Jacob Nielsen.

Han beder samtidig landbruget om at være imødekommende om hurtige og præcise oplysninger, der kan være med til at forenkle sagsbehandlingen. Selv om det primært er styrelsens ansvar at få pengene til at passe.

- Jeg har en stille bøn i forhold til erhvervet om at de også skal kunne hjælpe os med informationer, der er så præcise og retvisende som muligt. Det er komplicerede ordninger, som vi har med at gøre, så nogle gange har vi også brug for at få nogle informationer, inden vi kan få pengene ud. Men nej, det skal heller ikke være nogen undskyldning, det her falder primært tilbage på os selv, fordi vi ikke har haft nok mandskab til at kunne få pengene hurtigt nok ud, lyder det fra vicedirektøren.Årets ansøgningsrunde starter traditionen tro den 1. februar, og der er ansøgningsfrist for 2019-runden den 17. april.

Alle opgaver er vigtige

Hos Go-Gris I/S har de succes med at fastholde deres medarbejdere, og ifølge medejer Martin Mogensen, behøver indsatsen ikke at være så højtravende for at lykkes med et godt team.

Ny slam-teknik genbruger fosforgødning

Frisk slam ud på markerne som gødning er ikke velset, selvom fosfor fremover bliver en mangel i verden. Nyt dansk firma kan nu udvinde P af slam uden energi udefra.

Danish Crown kan bygge til i Kina

Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Stormøde forud for folketingsvalg: Vil have faglighed ind i dansk landbrugspolitik

6. maj er landmænd forud for det kommende folketingsvalg atter indkaldt til stormøde på Agerskov Kro i Sønderjylland. På programmet er en række velkendte udfordringer for landbruget, som ifølge Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen endnu er langt fra at blive løst.
Side 1 af 1518 (30348 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer