bannerPos

Landbrugsstyrelsen vil oppe sig på projektstøtte

Landbrugsstyrelsen skal være bedre til at udbetale projekttilskud. Det erkender vicedirektør Jacob Nielsen. Billedet er fra mødet i Kolding. Foto: Henning Andersen

Henning K. Andersen

30-01-2019 08:00
Mens Landbrugsstyrelsen er godt med ved udbetaling af direkte og grønne EU-støttemidler, halter udbetalingen af projektstøtte. Derfor laver styrelsen nu en taskforce, der skal rette op på efterslæbet.

Landbrugsstyrelsen har været for dårlig til at udbetale projektstøtte til landmænd, der for eksempel har skullet bygge en ny stald og har fået lovning på tilskud til et sådant byggeri. Det erkender styrelsen.

I sidste uge var medarbejdere fra Landbrugsstyrelsen på turné i Danmark, hvor man i løbet af tre dage holdt seminarer for landmænd. Her kom det frem, at der er stor forskel på den hastighed, hvormed styrelsen får udbetalt de penge, som landmænd skal have i støtte i de forskellige kategorier.

Mens Landbrugsstyrelsen allerede den 1. december sidste år havde udbetalt 94,3 procent af grundbetalingen og den grønne støtte, var der i mange tilfælde forsinkelser af projekt-udbetalinger. Det gælder især for modernisering af kvægstalde og til miljøteknologi.

Det skyldes ifølge Jacob Nielsen, der er vicedirektør i Landbrugsstyrelsen, at der har været brug for manuel sagsbehandling i mange enkeltsager, og at de medarbejdere ved styrelsen, der har skullet arbejde med de enkelte sager, ikke har haft den nødvendige ekspertise. Desuden har tid også været en faktor.

- Det er primært simpelthen fordi vi har haft svært ved at følge med. Det skal vi være ærlige omkring. Det er komplicerede sager det her, og der er mange ting, især når de kommer ud og skal behandles manuelt af vores sagsbehandlere, så er der mange forretningsgange, hvor vi også skal spørge om information frem og tilbage med vores kunder, og det tager noget tid, siger Jacob Nielsen.

 

Taskforce på sagen

For at komme problemerne til livs har Landbrugsstyrelsen nedsat en taskforce, der skal være med til at sikre, at pengene kommer hurtigere ud til kunderne, som styrelsen betjener.

- Vi har lavet en taskforce, som er en sammensætning af forskellige folk fra Augustenborg og København, og vi har sat nogle folk, der er eksperter i det her sammen, for at kunne høvle de her sager hurtigere igennem, for vi er godt klar over, at hvis folk har fået tilsagn om projektstøtte til en stald, så er det vigtigt, at vi også får det behandlet inde hos os, så folk kan få deres penge, fortæller Jacob Nielsen.

Han beder samtidig landbruget om at være imødekommende om hurtige og præcise oplysninger, der kan være med til at forenkle sagsbehandlingen. Selv om det primært er styrelsens ansvar at få pengene til at passe.

- Jeg har en stille bøn i forhold til erhvervet om at de også skal kunne hjælpe os med informationer, der er så præcise og retvisende som muligt. Det er komplicerede ordninger, som vi har med at gøre, så nogle gange har vi også brug for at få nogle informationer, inden vi kan få pengene ud. Men nej, det skal heller ikke være nogen undskyldning, det her falder primært tilbage på os selv, fordi vi ikke har haft nok mandskab til at kunne få pengene hurtigt nok ud, lyder det fra vicedirektøren.Årets ansøgningsrunde starter traditionen tro den 1. februar, og der er ansøgningsfrist for 2019-runden den 17. april.

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.

Næstformand i L&F inviterer kontroversiel veganer ind i sin svinestald

Manden bag flere ulovlige indtrængninger i svinestalde, Henrik Vindfeldt, stifter af Veganerpartiet, er blevet inviteret på besøg i stalden hjemme hos Landbrug & Fødevarers næstformand, Asger Krogsgaard.

Afgørelse om sprøjteforbud i Beder skal en tur i retten

Landbrug & Fødevarer har som ventet taget næste skridt i sagen om Aarhus Kommunes sprøjteforbud i Beder. Organisationen indbringer nu Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse, der stadfæstede forbuddet, for retten.

Maskinhandler: - Det er købers marked

Hos Kragmann A/S kan man lige nu finansiere sit maskinkøb til en negativ rente på 0,48 procent p.a. Ifølge maskinhandleren er markedet også på andre parametre attraktivt lige nu, hvis man skal have maskinparken opdateret.
Side 1 af 1568 (31357 artikler)Prev1234567156615671568Next