Prisfest for oksekød er slut for nu

Noteringen for oksekød falder med 40 øre fra på mandag, oplyser Danish Crown Beef.

Efterspørgslen på oksekød har i de forgangne måneder været faldende – blandt andet affødt af de høje detailpriser på produkterne.

Det fører nu til, at Danish Crown Beef fra på mandag sænker noteringen med 40 øre pr. kg for alle kategorier.

- I Danmark er det mest hverdagsprodukterne, som fylder i bogen efter ferien – men det fald, som kødforbruget har gennemgået de seneste måneder, er stadig toneangivende for efterspørgslen lige nu. Forbrugerne kan godt lide produktet og vil gerne betale for det – men der skal også være plads i råderummet og husholdningsbudgettet til de andre faste, og stigende, udgifter, siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef, i en kommentar.

Mens forbruget i Danmark er en smule vigende, ser det dog stadig fornuftigt ud på tværs af forretningen, hvilket er med til at holde bund i afregningen.

Generelt er der i eksportsammenhænge en fornuftig udnyttelse af især de større køer til de sydeuropæiske markeder, hvor især Portugal og Grækenland lægger respektable ordrer.

- Kigger vi på markedet lige nu, har vi sammensæt et fornuftigt miks på tværs af de sydeuropæiske kunder, mens også Nordamerika lægger pæne ordrer på frostvarer. Som udgangspunkt formår vi at sælge de forhåndenværende varer og dyr, så indtil videre har det ikke været nødvendigt at fryse store mængder ned til senere, siger Henning Sønnichsen.

Det private slagteriselskab Himmerlandskød A/S fastholder i denne uge noteringen for oksekød.

Læs også