DC's svinenotering rykker sig ikke

For første gang længe er der positive tegn på eksport uden for Europa, melder Danish Crown, der holder næste uges slagtesvinenotering i stampe for 16. uge i træk.

Mens det europæiske marked for fersk grisekød fortsat er præget af ferieperioden i den sydlige del af Europa, så er der for første gang længe lidt positive signaler på eksporten ud af Europa.

- Normalt snakker vi meget om Asien, men vi har i en del år haft et meget attraktivt nichemarked i Australien. Vi ser en god efterspørgsel fra vores kunder »down under« lige nu, og det er til bedre priser, end vi kan hente for de samme varer i Europa, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

I Europa er udbuddet fortsat lavt, men det er efterspørgslen også. Derfor siver priserne på enkelte varer. Markedet afventer lige nu, hvad der sker, når forædlingsindustrien i Europa er tilbage for fuld kraft.

Forventet stigning

- Forventningen lige nu er, at vi vil se en markant stigning i aktiviteten på det europæiske marked omkring 1. september, men samtidig er der stor usikkerhed om, hvor mange grise der vil komme ekstra, når den varme sommer i den sydlige halvdel af Europa, og den deraf lavere tilvækst i staldene klinger af, siger Mads Stougaard.

Efterspørgslen fra Asien er fortsat på et relativt lavt niveau, og interessen fra Kina koncentrerer sig om de klassiske Kina-varer.

Slagtesituationen i den kommende uge er, at der som varslet bliver behov for at udsætte cirka 45.000 grise til uge 33.

Den forventede tilmelding til kommende uge er af samme størrelse, og med den kapacitet, der er til rådighed, betyder det, at der igen bliver behov for at udsætte cirka 45.000 grise til uge 34, lyder det fra Danish Crown.

Læs også