Danish Crown har udsolgt af oksemørbrad

Danish Crown Beef har udsolgt af oksemørbrad til nytår 2023, mens salget af Burger Boost til nytåret er fordoblet på et år, skriver slagterikoncernen.

Danskerne vil stadig have oksekød på menuen, når nytåret skal skydes ind. Således har Danish Crown Beef udsolgt af mørbrad. Det skriver slagterikoncernen i en pressemeddelelse.

Blandt andet er der solgt 203.000 mørbradbøffer, som produceres på fabrikken i Sdr. Felding. Det er andet år i træk i, at oksemørbrad er udsolgt.

- Når vi kan sælge alt mørbrad, vi har til rådighed, siger det mig, at danskerne foretrækker og vælger et godt stykke oksekød til nytåret. Samtidig er det vigtigt for mange, at de får et stykke kød, som er let at tilberede, smager godt og passer ind i mange retter, siger salgsdirektøren i Danish Crown Beef, Henning Sønnichsen.

Det er ikke kun oksemørbrad, der hitter op til nytår. Salget af burgerbøffer i Burger Boost-serien er fordoblet i forhold til sidste år og sætter rekord i Danish Crown Beef.

- Burgeren bliver brugt både til hverdag og fest. At vi på et år kan løfte salget markant til nytår, er et bevis på, at vi er lykkedes med at positionere kvalitetsburgeren, så forbrugerne vælger den enten til børnene nytårsaften eller til at hygge sig med nytårsdag, siger Henning Sønnichsen.

I en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Danish Crown, svarer 34 procent af de adspurgte danskere, at det er mørbrad, som er deres typiske spise til hovedret nytårsaften. I samme undersøgelse svarer 61 procent af de adspurgte, at de selv eller med andre tilbereder middagen nytårsaften.

Læs også