Snestorm koster 250.000 udsatte slagtninger

Snestormen udfordrede indtransporten hos Danish Crown, der derfor går ind i uge 2 med et stort efterslæb.

Både tirsdag, onsdag og torsdag har været ekstraordinært udfordrende for Danish Crowns indtransport grundet den snestorm, der har hærget især Nord- og Østjylland.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Vi har haft biler, der har siddet fast, og andre der slet ikke kommer ud og køre. Derfor har vi ikke kunnet udnytte den fulde kapacitet trods stor indsats fra alle involverede for at minimere konsekvenserne. Det betyder også, at vi kommer ind i uge 2 med cirka 250.000 udsatte tilmeldinger. Den gennemsnitlige slagtevægt er steget fra 89,1 kg i ugen op til jul til 93 kg de to første dage i 2024. Det skønnes at være 3-4 kg over den forventede optimale slagtevægt, siger Nicolaj Nørgaard, der er direktør i Ejerservice.

Torsdag var det især slagteriet i Horsens, der blev udfordret af manglende grise, da transporten for Nord- og Østjylland har været meget vanskelig.

- Vi tager så mange grise som muligt i de områder, vi kan køre i, og justerer så fabrikkernes kapacitet udnyttes bedst muligt. Det betyder også, at vi får brug for ejernes fleksibilitet i forhold udlevering af grise med kortere varsel. Det har flere af vores ejere allerede udvist, og det hjælper planlægningen meget, siger Nicolaj Nørgaard.

Den kommende periode vil der fortsat arbejdes hårdt for at holde kapacitetsudnyttelsen høj både på slagteriet og i staldene, derfor opfordrer Nicolaj Nørgaard til en tættere kontakt centralplanlægning om krav til tømning af stalde eller sektioner, og der hvor er mere fleksibilitet og plads i staldene.

Der arbejdes på at indhente ekstra kapacitet i den kommende periode både via overarbejde og lørdagsslagtning.

Læs også