Svinenoteringen stiger betydeligt

Både slagtesvin og søer stiger med 40 øre på Danish Crowns notering, meddeler slagterigiganten.

Efter lang tids dødvande på noteringen, er der godt nyt til slagtesvineproducenterne. Danish Crown sætter nemlig noteringen for både slagtesvin og søer op med 40 øre.

Dermed står noteringen fra næste uge på 11 kroner pr. kg for slagtesvin, mens sonoteringen lander på 7,50 kr.

Markedet er lige nu todelt i Europa. I den sydvestlige del, hvor Spanien og Frankrig sætter stemningen, siver noteringerne, mens de i det øvrige Europa er stabile, båret af en relativ god efterspørgsel for årstiden.

- Det virker som om, der er lidt mere optimisme blandt forbrugerne, end vi så for et år siden. Samtidig betyder det omfattende udbrud af afrikansk svinepest i Italien, at der slagtes meget ustabilt dernede, så det har løftet efterspørgslen på skinker og enkelte andre produkter fra det øvrige Europa, siger Mads Stougaard.

En streg i sandet

Når kalenderen på tirsdag skifter til oktober, så betyder det samtidig, at Danish Crown går ind i et nyt regnskabsår. Der bliver på godt dansk trukket en streg i det økonomiske sand.

- Som vi har kommunikeret løbende i det forgangne regnskabsår, så har vi som selskab haft nogle markante ekstraordinære omkostninger, der har påvirket notering i en længere periode. Det har dels skyldtes store strategiske beslutninger, som lukningen af slagteriet i Ringsted og andre strukturelle tiltag, der skal forbedre vores indtjening fremadrettet, siger bestyrelsesformand i Danish Crown, Asger Krogsgaard, og fortsætter:

- Derfor står vi stærkere nu, hvor vi rammer et nyt regnskabsår, og er jeg glad for, at noteringen får et løft, så vi begynder at se effekten af de svære beslutninger, vi har taget det seneste års tid, siger han i en pressemeddelelse.

Læs også