Øko-tillæg på oksekød stiger

Stigende efterspørgsel sender den private slagter Himmerlandskøds økologiske tillæg op med 25 øre pr. kg for ungdyr og 50 øre for køer. Noteringen for slagtekvæg er uændret.

Stigende efterspørgsel sender Himmerlandskøds øko-tillæg op med 25 øre pr. kg for ungdyr og 50 øre for køer. Arkivfoto

Der er i øjeblikket en stigende efterspørgsel efter økologisk oksekød, og Himmerlandskød hæver derfor i denne uge øko-tillæggene med 25 øre pr. kg for ungdyr og 50 øre pr. kg for køer.

Noteringen for slagtekvæg er uændret.

Markedet for okse- og kalvekød er på vej ind i de varmere måneder, der sædvanen tro øger efterspørgslen efter udskæringer velegnet til grillen.

- Der meldes om en fortsat, god afsætning af de dyrere udskæringer til både detailhandlen og Foodservice og en generelt større efterspørgsel efter grill-egnede stege til detailhandlen, skriver Himmerlandskød i en markedsberetning.

God eksport

Handlen med hakket oksekød forløber pænt på et stabilt leje.

Eksporten til de sydeuropæiske markeder er god, og der sendes en øget mængde bagfjerdinger og rygge til især Rom som følge af en livligere efterspørgsel forbundet med den delvise genåbning her.

Himmerlandskød holder sine slagterier i Aalestrup og Kjellerup lukket torsdag og fredag. I Hadsund var der kun lukket torsdag.

Læs også