Alarm: Hvedeprisen skyder op efter USDA-rapport

I denne måneds WASDE-rapport fra det amerikanske landbrugsministerium over den globale afgrødeforsyning, der udkom torsdag aften, blev det globale slutlager med hvede sat overraskende lavt set i forhold til markedets forventninger. Som en direkte konsekvens heraf, fortsætter hvedeprisen den kraftige optur, der blev skudt i gang for få uger siden. Min anbefaling om at afvente salg af hvede er dermed fortsat meget aktuel.

Arkivfoto MATIF-hvede i euro pr. ton

Denne måneds WASDE-rapport fra det amerikanske landbrugsministerium over den globale afgrødeforsyning bekræfter mig i den grad i, at du som planteavler fortsat bør være afventende med salg af hvede.

Den månedlige opgørelse fra det amerikanske landbrugsministerium over den globale forsyningssituation med afgrøder var i den grad en overraskelse for markedet – specielt for hvedens vedkommende. Det, der er konklusionen efter rapportens offentliggørelse, er derfor, at hvedeprisen skal fortsætte op. Vi står således ganske enkelt i en situation, hvor forsyningssituationen med hvede strammer ret så gevaldigt til.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også