Notering for køer over 42 måneder falder

Danish Crown Beef sænker noteringen for køer over 42 måneder med 50 øre pr. kg, mens øvrige kategorier er uændrede.

Markedet væbner sig med tålmodighed, lyder det fra Danish Crown Beef i en markedskommentar til, at selskabet sænker noteringen for køer over 42 måneder med 50 øre/kg, mens øvrige kategorier er uændrede.

- Selvom der på nogle fronter er gået »vinterpause« i det europæiske marked for oksekød, er det ikke ensbetydende med, at efterspørgslen er gået i står. Efter de traditionelt stille januar-helligdage er både de spanske og italienske kunder igen begyndt at røre på sig, mens det danske marked især tegnes af detailhandlen, skriver Danish Crown Beef i kommentare.

- Foodservice er stadig ramt i hele Europa – men det betyder bare, at vi i stedet kigger mere fokuseret på detailhandlen i blandt andet Tyskland og Danmark. Der er generelt en fornuftig efterspørgsel fra Spanien og Italien, hvor vi efter helligdagene er gået over til mere normale uger ift. salget. Herhjemme er detailmarkedet fokuseret på kampagner, hvilket forløber ganske fint. Men der er ingen tvivl om, at vi, de andre leverandører i markedet og restaurationsbranchen må væbne os med tålmodighed, hvad angår foodservice, siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Håb forude

Trængslerne til trods, er Henning Sønnichsen overbevist om, at der blot er tale om forbigående udfordringer.

- Vi forventer, at den kommende tid udvikler sig i samme stil som de foregående to år, hvor et fald i markedet efter nytår blev afløst af en markant forøget efterspørgsel, så snart vejret blev varmere, smittetallene igen faldt og kunderne fandt vej tilbage til restauranterne. De udfordringer, der måtte komme – og indtil videre er kommet – finder vi løsninger på.

Læs også