Uændret tysk notering for slagtesvin

Den tyske slagtesvinenotering er uændret 1,80 euro pr. kg (13,41 kroner).

Danske Svineproducenter meddeler onsdag, at den tyske slagtesvinenotering er uændret 1,80 euro pr. kg (13,41 kroner).

- På trods af den drastiske nedjustering af den tyske slagtesvinenotering i den seneste uge, kunne udbudspuklen på det tyske slagtesvinemarked ikke helt afvikles. Udbuddet er således fortsat stort, mens slagterierne stadig er tilbageholdende med at udvide deres slagteaktiviteter. Som følge heraf, er den tyske slagtesvinenotering fortsat under pres, skriver Danske Svineproducenter, og tilføjer:

- Ifølge slagterierne mangler der prispositive impulser på kødmarkedet, da forbrugerne – i forbindelse med generelt stigende omkostninger til madvarer – prøver at spare penge. Desuden har vejret ikke været godt nok til omfattende grillaktiviteter. Tyske omsættere forventer imidlertid, at udbuddet på slagtesvinemarkedet vil falde allerede i næste uge.

Forhåbning til Kina

Ifølge Danske Svineproducenter håber nogle markedsinteressenter, at efterspørgslen fra Kina vil stige i de kommende måneder.

- I det første kvartal 2022 havde de største kinesiske koncerner, som producerer grise, stort underskud. Afhængig af koncernen rækker underskuddet fra 30 til 160 US-dollar pr. gris. Man forventer derfor, at de fleste af disse koncerner allerede har reduceret deres produktion, og at prisen således vil komme til at stige i Kina, når udbuddet på det kinesiske kødmarked falder, skriver Danske Svineproducenter.

Læs også