bannerPos

Afgrødesituationen i USA er noget nær optimal

Ugegraf: US dollar overfor danske kroner Dollarkursen er gået ind i et kraftigt fald overfor euro og dermed også overfor danske kroner. Det store fald er en fordel for amerikanske landmænd, da det øger deres konkurrenceevne på eksportmarkedet, set i forhold til landbrugsprodukter, der afregnes i euro og danske kroner.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
29-07-2020 21:20
Modsat afgrødesituationen her i Europa, så ser det noget mere lovende ud for dette års amerikanske afgrødehøst. Afgrødernes tilstand er noget nær optimal i USA og høsten af den amerikanske vinterhvede nærmer sig hastigt sin afslutning. Samtidig har de amerikanske landmænd en fordel i udviklingen på valutamarkedet, hvor dollaren svækkes overfor euro og danske kroner, hvilket forbedrer de amerikanske landbrugsprodukters konkurrenceevne på eksportmarkedet.

Den amerikanske hvede, soja og majs står langt bedre end forventet. Det viser en ny opgørelse fra det amerikanske landbrugsministerium, der udkom i denne uge. Ifølge det amerikanske landbrugsministerium så vurderes 72 procent af den amerikanske majs til at ligge i den bedste kvalitetskategori, der går under betegnelsen god til fremragende kvalitet. Til sammenligning lød vurderingen i sidste uge på, at 69 procent af den amerikanske majs var af ypperste

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Kærgården får ny klimavenlig emballage

Kærgården får nu ny og mere klimavenlig emballage, der kan sænke enballagens CO2-aftryk med 45 procent.

Dataoverførsel for blandede maskinparker

I dag skal landmænd indsamle store mængder data for at administrere deres bedrifter samt for at opfylde kravene om dokumentation. Med ISOXML-standarden er det muligt at overføre markdata fra maskinens skærm fra populære producenter til John Deere Operations Center. På baggrund heraf kan John Deere understøtte kunder, der arbejder med maskinparker fra forskellige leverandører.

- Smågrisemarkedet er stabilt og i balance

Nord-West noteringen forbliver i denne uge uændret på 39,00 euro. Samme melding gælder noteringen for 8-kilos grise, der ligeledes er uændret på 25,40 euro
Side 1 af 1893 (37841 artikler)Prev1234567189118921893Next