Danske slagtesvinenotering i top

Mens andre noteringer i Euripa falder, så holder den danske notering holder sig på uændret niveau for tiden.

Mens noteringerne for slagtesvin rundt omkring i Europa er i en nedadgående tendens, holder de høje priser i Danmark. Det viser en opgørelse, som Danske Svineproducenter har udarbejdet.

Generelt begyndte markederne i de forskellige EU-lande det nye år med en udbudspukkel som følge af det ugunstige helligdagsmønster. I sidse uge faldt den tyske ledende notering med 9 cent oven på det massive pres fra slagterierne. Holland. Østrig og Belgien fulgte efter i samme niveau, mens der var mindre prisfald i Storbritannien, Spanien og Frankrig.

Den danske notering holder sig på uændret niveau til trods for det danske markeds højere eksportorientering. Årsagen hertil skal ses i de voksende langfristede eksportaftaler.

Som følge af de generelt uensartede noteringsudviklinger siden årets begyndelse ligger de korrigerede noteringer for de fem EU-lande med flest svin lige nu længere fra hinanden end de gjorde kort før jul. Den danske notering ligger nu foran den spanske og dermed på førstepladsen.

Ifølge ISN får danske slagtesvineproducenter 1,970 euro ab gård pr. kilo, mens deres kolleger i Spanien må nøjes med 1,907 euro pr. kilo. Priserne er korrigerede for de enkelte landes afregningsforhold, klassificeringssystemer, transport med mere og kan derfor umiddelbart sammenlignes.

Læs også