Global hvedeproduktion opskrives igen

Det er ikke gode nyheder, der strømmer ind for europæiske landmænd i de her dage. Den europæiske hvedeproduktion nedskrives nu endnu en gang, og samtidig opskrives den globale hvedeproduktion. Udsigten til en stor global hvedeproduktion betyder, at hvedeprisen på MATIF-børsen nu presser på et afgørende bund- og støtteniveau i nedadgående retning.

Ugegraf: MATIF-møllehvede i euro pr. ton
Prisen for MATIF-møllehvede har været faldende siden maj måned. Det kan virke mærkeligt, eftersom vi hen over de seneste mange uger har fået den ene nedskrivning efter den anden for den samlede europæiske hvedeproduktion.
Ugegraf: MATIF-møllehvede i euro pr. ton Prisen for MATIF-møllehvede har været faldende siden maj måned. Det kan virke mærkeligt, eftersom vi hen over de seneste mange uger har fået den ene nedskrivning efter den anden for den samlede europæiske hvedeproduktion.

ICG, The International Grains Council, opskrev torsdag deres forventninger til den globale produktion af hvede i sæsonen for 2020 og 2021. Således opskriver ICG den samlede globale hvedeproduktion med 2 millioner tons til samlet set 768 millioner tons.

Vil du læse mere?

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Få adgang til Effektivt Landbrug

Allerede abonnent?

Læs også

Korrektion på afgrødemarkedet
Bank: Rapporter om nye udbrud af ASF i Kina
Guldprisen kommer op igen og det er ikke gode tegn
Kinas import af sojabønner er i eksplosiv vækst
Kinas import af sojabønner er i eksplosiv vækst
Spekulanter fortsætter med at købe korn