bannerPos

Lettelse i markedet på baggrund af rygter

Redaktionen

18-05-2019 12:23

Bloomberg beretter ifølge Nykredit, at Trump ikke vil hæve toldsatserne på bilimport – i hvert fald ikke nu.

- Kilder siger, at præsidenten ikke vil hæve importtolden på biler og bildele i USA nu – som nogen ellers frygtede. Den beslutning bringer lettelse på de finansielle markeder, der allerede tumler med at vurdere konsekvenserne af de hårdknuder, der er opstået mellem USA og Kina, skriver Nykredit i en kommentar.

Rygterne gik på, at Trump blandt andet overvejede at indføre en toldforhøjelse på importerede biler og bildele til 25 procent som den strengeste mulighed.

- Er der hold i rygterne, så får de finansielle markeder lidt mindre at bekymre sig om på kort sigt, men truslen er ikke forsvundet, men altså tilsyneladende blot skudt til efteråret. Det er i tråd med vores forventninger, da vi har vurderet, at Trump næppe ville have for mange fronter i handelskrigen på samme tid, lyder det fra Nykredit.

Hvis biltolden alligevel bliver hævet, er EU klar med modforanstaltninger, der ifølge rygterne omfatter amerikanske varer til en samlet værdi af 20 milliarder dollar. Tilsvarende advarsler er kommet fra Sydkorea, skriver Nykredit.

Store forventninger til kommende supermiddel

Forventningerne til et nyt svampemiddel, Inatreq, der forventes godkendt i Danmark til 2021-sprøjtesæsonen, er så store, at kemifirmaet Corteva i torsdags startede en ny fabriksdel i Frankrig alene til denne produktion.

Nye tendenser og udfordringer i dansk svineproduktion

Seges Svineproduktion har tirsdag og onsdag i denne uge afholdt det årlige Fagligt Nyt i Horsens, hovedsageligt med rådgivere og dyrlæger som deltagere. I år bød programmet blandt andet på emner som bæredygtighed, søer & pattegrise, grisevelfærd, mindre zink og antibiotika, samt økonomi og optimering af svineproduktion.

Ulovlig indtrængen: Veganerdebatten raser derudaf på Facebook

Historien om at L&F planlægger at lægge sag an mod Veganerpartiet for ulovlig indtrængen hos en svineproducent på Falster har fået særdeles meget liv de sidste par dage. En lang række landmænd mener, at der ville være tale om en bananrepublik, hvis det blev frit bare at gå ind på andre folks ejendomme. Derimod mener flere veganere, at den ulovlige indtrængen er “et nødvendigt onde” for at dokumentere, hvad de betegner som dyremishandling.

Tiden er afgørende når man snakker om digital dermatitis

Selvom det føles som om, at en digital dermatitis kommer af sig selv, ja så forsvinder den ikke af sig selv. Den kræver altid behandling, og jo hurtigere man sætter i gang, desto større er succesraten, lød det onsdag da udenlandske eksperter gjorde en gruppe nordjyske landmænd og klovbeskærere klogere på klovlidelsen. Først i Støvring og senere på bedriftsbesøg ved Aalborg.

- Vi vil gøre en hel del anderledes fremadrettet

På baggrund af PRRS-smitten fra ornesæden hos Hatting afholdt Seges Svineproduktion i sidste uge to informationsmøder om situationen i Horsens. I denne uge blev Fagligt Nyt i Horsens indledt med aktuel information om den kritiske situation – netop i Horsens. Den kom fra afdelingschef for Veterinær & Kvalitetsforhold, Seges, Bent Nielsen.

Kliplev-biogas er klar til at indgå aftaler med landmænd

Nu kan landmænd indgå en leverandøraftale med biogasselskabet i Kliplev.
Side 1 af 1637 (32736 artikler)Prev1234567163516361637Next