bannerPos

Majs bliver dyrere i Europa

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
12-08-2019 15:49
Den historisk varme sommer i Frankrig, ser ud til at få store konsekvenser for årets franske majsproduktion. For sjette uge i træk nedgraderes den franske majskvalitet og man frygter for at efterårets majsudbytter bliver svært skuffende.

Den franske hvedehøst tyder på at blive god i år, til trods for den meget varme og tørre sommer, som landet har oplevet især i løbet af juli måned. Derimod ser det knap så godt ud for den franske majs. Her har sommerens hedebølge fået store konsekvenser for kvaliteten. Således bliver den franske majskvalitet nu atter nedskrevet for sjette uge i træk.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Markedspodcasten - Hvede og det sorte guld

Markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro - og chefredaktør Jacob Lund-Larsen - gør dig klogere på, hvordan du bør agere ude på markedet. I denne uge ser vi en hvedepris, der har brudt i opadgående retning, vi taler selvfølgelig om de stadigt høje svinepriser, rapsen samt om køb af olie.

Økoeksporten faldet med 46 millioner kroner

Økoeksporten er faldet med 46 millioner kroner i 2018, mens importen er steget med 500 millioner kroner. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

De belgiske landmænd er tilfredse med deres individuelle kvælstofregulering

Belgisk landboforeningsformand er overrasket over mængden af efterafgrøder i Danmark.

- Vi lider fortsat under uændrede restriktioner

- Hvorfor skal hele Belgien fortsat være én stor zone, så Kina og andre oversøiske markeder ikke vil købe vores svinekød, spørger svineproducent Paul Cerpentier.

Vinterhvedens lange vækstsæson udnyttes bedst ved tidlig såning

Landskonsulent fremlagde forsøgsresultater i vinterhvede og fremhævede tidlig såning som en vej til højere udbytter.

Så vårbyggen tidligt men vent på et ordentligt såbed

Landskonsulent er imponeret over udbyttestigninger i vårbyg og minder om vigtigheden af at så tidligt i et godt såbed for at få gode, stabile udbytter.
Side 1 af 1716 (34307 artikler)Prev1234567171417151716Next