bannerPos

Markedsnoter: Federal Reserve rokker ikke ved renten

Redaktionen

21-06-2019 12:22

Selvom nøgletallene for USA er blevet mere blandede og usikkerheden omkring handelskrigen er betydelig, så gav den amerikanske centralbank Federal Reserve på et møde onsdag ikke noget klart tegn på, at den er lige ved at sænke renten, konstaterer Nykredit i en kommentar.

- Det havde markederne ellers sat næsen op efter, da det inden mødet indprisede 80 procent sandsynlighed for rentenedsættelse inden udgangen af juli. Det er oplagt en mulighed, men altså intet løfte fra Fed.

Nykredit mener, at man skal tage den generelle svækkelse af nøgletal roligt.

- Nøgletallene er godt nok svækket, men fra et ret robust niveau, så der er grænser for, hvor bekymret man bør være. Men meget afhænger af, om Trump eskalerer handelskrigen med Kina yderligere eller igen er klar til at forhandle. Endnu et negativt handelschok vil være et hårdt slag.

Nykredit forventer ikke, at den amerikanske centralbank får behov for at sænke renten i den kommende tid. Men usikkerheden er betydelig, understreger finanskoncernen.

Nykredit: Nationalbanken vil stå fast på rente

Selvom Nykredit nu forventer, at den europæiske centralbank ECB nedsætter den ledende rente med 0,10 procentpoint til -0,5 procent og genstarter QE-programmet ved det pengepolitiske møde i september, så vil Nationalbanken som udgangspunkt ikke følge trop med en tilsvarende rentenedsættelse, vurderer finanskoncernen.

- Det skal ses i sammenhæng med, at kronen siden midten af maj er blevet handlet i et relativt svagt niveau over for euroen på omkring kurs 7,468. Det er kursniveauer, der så sent som i december 2018 og i starten af 2019 fik Nationalbanken på banen med støtteopkøb af kronen for at imødegå en yderligere svækkelse over for euroen.

- Set i det lys kan en pengepolitisk lempelse fra ECB give anledning til et kærkomment styrkelsespres på kronen. Når det er sagt, så kan der åbne sig et vindue for en dansk rentenedsættelse, hvis kronen løbende styrkes frem mod det pengepolitiske møde i ECB i september. Der er således også plads til, at Nationalbanken kan nedsætte renten med 0,10 procentpoint til -0,75%, som Nationalbanken tidligere har indikeret, er den nedre grænse for den negative rente, skriver Nykredit i en kommentar.

Baggrunden for vurderingen er først og fremmest, at inflationsforventningerne er faldet markant til et niveau omkring kun 1,25 procent.

Udsigt til stor hvedeproduktion i Rusland og Frankrig

Der er fortsat positive udsigter for produktionen i Europa og i Sortehavsregionen, oplyser Jyske Bank i en afgrødekommentar.

- Specielt Rusland ventes at høste en stor produktion, men også udsigterne for den europæiske produktion tegner positivt, med favorable vejrprognoser for de store hvedeproducerende nationer, skriver banken.

Produktionen i Frankrig ventes at blive den største siden rekordhøsten i 2015, hvor høsten indbragte 40,9 millioner ton hvede.

- Cerevia, en sammenslutning af franske planteavlere, forventer denne sæson en hvedehøst i niveauet 37-38 millioner tons, hvilket er på niveau med franske Agritel, der har sat forventningerne til 37 millioner tons, skriver Jyske Bank.

Udsigterne til en bedre europæisk høst vil ifølge Jyske Bank begrænse importen fra Sortehavet, som ligeledes har udsigt til en god høst, og på den baggrund venter banken, at det sætter sig i priserne.

NutriFair 2020 får øget fokus på jagt og biogas

Arrangørerne bag næste års NutriFair-arrangement afslører nu, at der kommer et nyt område med fokus på jagt. Derudover får messen også stort fokus på biogas.

Mejeriforeningen sparker gang i klimadebat

Mejerisektoren vil være klimaneutral i 2050. Skal det mål nås, kræver det en indsats fra hele værdikæden, lyder det fra Mejeriforeningen. Derfor samler Mejeriforeningen nu politikere, forskere, organisationer, virksomheder og landmænd til debat om, hvordan man kommer frem til de rigtige løsninger og målsætninger for landbruget.

Slik eller vin fra Tyskland? – så husk afgifterne

Det kan være fristende at køre en tur til Tyskland for at hente chokolade, slik, vin eller spiritus til julefrokosten med medarbejderne. Det er nemlig ofte billigere end her i Danmark. Det kan dog hurtigt blive lige så dyrt og mere besværligt på grund af punktafgifter.

De danske svineproducenter samles til årets største møde

Tirsdag og onsdag i næste uge mødes svineproducenter fra hele landet for at debattere, netværke og tanke ny viden i Herning.

Japansk interesse for dansk mælkeproduktion

Japanske politikere og ambassadørfolk blev fyldt med inspiration og ny viden efter et besøg hos den økologiske mælkeproducent Peter Sivertsen ved Lejre.

Majsafgrøder lider under begyndende nattefrost

Efter nattefrosten først i oktober er majsen især i det vestlige Jylland frosset ned flere steder.

Skal dit projekt til løse søer ændres?

Via et webinar delte Seges og Landbrugsstyrelsen for nylig både viden om rammerne for ordningen »etablering af løsdrift i farestalde 2018« og faglig inspiration til kommende projekter. Baggrunden er, at det kan give god mening at søge om forlængelse eller ændring.

Haves: Planteavlsbedrift Søges: Driftsleder

Med farmmanager-konceptet gør VKST det muligt at lease en driftsleder.

Debattøren for det hele vil hellere i Politiken end i Effektivt

Landmand Knud Jeppesen fra Jelling er på relativt kort tid blevet en stemme, man ikke kan ignorere. For tiden er hans store fokus at sætte en kile ind i spildevandsdebatten og på byfolks forurening kontra landbrugets. Han vil dog ikke banke folk oven i hovedet på grund af uvidenhed, for der er meget, han ikke selv ved.
Side 1 af 1665 (33285 artikler)Prev1234567166316641665Next