bannerPos

Markedsnoter: Federal Reserve rokker ikke ved renten

Redaktionen

21-06-2019 12:22

Selvom nøgletallene for USA er blevet mere blandede og usikkerheden omkring handelskrigen er betydelig, så gav den amerikanske centralbank Federal Reserve på et møde onsdag ikke noget klart tegn på, at den er lige ved at sænke renten, konstaterer Nykredit i en kommentar.

- Det havde markederne ellers sat næsen op efter, da det inden mødet indprisede 80 procent sandsynlighed for rentenedsættelse inden udgangen af juli. Det er oplagt en mulighed, men altså intet løfte fra Fed.

Nykredit mener, at man skal tage den generelle svækkelse af nøgletal roligt.

- Nøgletallene er godt nok svækket, men fra et ret robust niveau, så der er grænser for, hvor bekymret man bør være. Men meget afhænger af, om Trump eskalerer handelskrigen med Kina yderligere eller igen er klar til at forhandle. Endnu et negativt handelschok vil være et hårdt slag.

Nykredit forventer ikke, at den amerikanske centralbank får behov for at sænke renten i den kommende tid. Men usikkerheden er betydelig, understreger finanskoncernen.

Nykredit: Nationalbanken vil stå fast på rente

Selvom Nykredit nu forventer, at den europæiske centralbank ECB nedsætter den ledende rente med 0,10 procentpoint til -0,5 procent og genstarter QE-programmet ved det pengepolitiske møde i september, så vil Nationalbanken som udgangspunkt ikke følge trop med en tilsvarende rentenedsættelse, vurderer finanskoncernen.

- Det skal ses i sammenhæng med, at kronen siden midten af maj er blevet handlet i et relativt svagt niveau over for euroen på omkring kurs 7,468. Det er kursniveauer, der så sent som i december 2018 og i starten af 2019 fik Nationalbanken på banen med støtteopkøb af kronen for at imødegå en yderligere svækkelse over for euroen.

- Set i det lys kan en pengepolitisk lempelse fra ECB give anledning til et kærkomment styrkelsespres på kronen. Når det er sagt, så kan der åbne sig et vindue for en dansk rentenedsættelse, hvis kronen løbende styrkes frem mod det pengepolitiske møde i ECB i september. Der er således også plads til, at Nationalbanken kan nedsætte renten med 0,10 procentpoint til -0,75%, som Nationalbanken tidligere har indikeret, er den nedre grænse for den negative rente, skriver Nykredit i en kommentar.

Baggrunden for vurderingen er først og fremmest, at inflationsforventningerne er faldet markant til et niveau omkring kun 1,25 procent.

Udsigt til stor hvedeproduktion i Rusland og Frankrig

Der er fortsat positive udsigter for produktionen i Europa og i Sortehavsregionen, oplyser Jyske Bank i en afgrødekommentar.

- Specielt Rusland ventes at høste en stor produktion, men også udsigterne for den europæiske produktion tegner positivt, med favorable vejrprognoser for de store hvedeproducerende nationer, skriver banken.

Produktionen i Frankrig ventes at blive den største siden rekordhøsten i 2015, hvor høsten indbragte 40,9 millioner ton hvede.

- Cerevia, en sammenslutning af franske planteavlere, forventer denne sæson en hvedehøst i niveauet 37-38 millioner tons, hvilket er på niveau med franske Agritel, der har sat forventningerne til 37 millioner tons, skriver Jyske Bank.

Udsigterne til en bedre europæisk høst vil ifølge Jyske Bank begrænse importen fra Sortehavet, som ligeledes har udsigt til en god høst, og på den baggrund venter banken, at det sætter sig i priserne.

Succes med nyt foldkoncept

Med nyt foldkoncept fravænnes en halv gris mere pr. so på Ulvehøjgaard ved Brørup, og de fravænnede smågrise vejer 1,6 kilo mere.

Forekomst af influenza har ingen sæson

Dyrlægerne hos Vet-Team anbefaler, at der tages prøver inden, vaccination mod influenza begyndes, men også med jævne mellemrum efterfølgende, for at se om det fortsat er den rigtige type, man vaccinerer imod.

Tag flere sorter ind

Hvedeforælder Finn Borum fra Sejet Planteforædling giver sit bud på, hvorfor man skal vælge sorter med forskellige dyrkningsegenskaber. Planteavler Esben Kappel benytter også denne strategi og glæder sig over udsigten til høje udbytter.

Ny presser i Danmark

Den nye bigballepresser, Kuhn LSB 1290iD, kører nu for første gang i Danmark.

Fendts Ideal 10-mejetærsker nærmer sig danske marker

IdealDrive – styresystemet uden rat - er en feature i Fendts kommende topmodel. De første mejetærskere fra producentens øverste hylde kommer til at køre tests i den europæiske høst i år. Danske kunder kan få en ny Ideal 10-maskine til 2021-høsten.

Rapsprisen stiger på trods af høstens kommen

Normalt falder rapsprisen under høst her i Europa. Det virker blot ikke til at blive tilfældet i år. I stedet presser den europæiske rapspris på for nye stigninger og det tyder dermed på, at rapshøsten i Europa ikke bliver for god i år.

Foretræk høst til den tidlige side

Landbonord anbefaler så tidlig høst som muligt.

Kornhøsten kører nemt

Kornet tørrer godt og vinterbyggen er mange steder snart i hus.
Side 1 af 1586 (31707 artikler)Prev1234567158415851586Next