Markedsnoter: Generelt stabile noteringer i Europa

Det europæiske slagtesvinemarked ser i denne slagteuge generelt stabilt ud, lyder det fra Danske Svineproducenter i et nyhedsbrev.

- I Tyskland, Danmark, Frankrig, Belgien og Østrig ses en uændret markedssituation. Noteringerne i disse lande var uændrede som følge af generelt balancerende forhold. Udbuddet af slagteklare svin er dermed generelt stadig lille, lyder det fra markedsinteressenter fra forskellige steder, fremgår det.

I årets første tre måneder faldt svineslagtningerne i de fleste EU-lande, og på europæisk plan udgjorde faldet cirka 1 procent.

- Hermed udvikler produktionen i Tyskland og Spanien sig i stik modsat retning i forhold til hinanden. Mens slagtningerne faldt med 4,2 procent i Tyskland, steg de i Spanien med 4,1 procent, skriver Danske Svineproducenter.

Til markederne udenfor Europa rapporteres der om en fortsat rolig efterspørgsel fra Kina, mens der er en god, stabil afsætning til Japan.

Nyt regnvejr i USA

Nyt regnvejr i USA fik mandag markedet til at sende priserne op på den amerikanske hvede, som steg med godt tre procent fra bunden. Det skriver Jyske Bank i en afgrødekommentar.

- Regnen får igen markedet til at frygte for endnu en udskydelse af høsten, som kan få negativ effekt på udbytterne, fremgår det.

Kan OPEC skabe balance?

Stemningen i oliemarkedet er nervøs oven på det formodede iranske angreb på to olietankere – efter amerikanske efterretningskilder at dømme – for knapt 14 dage siden.

Trump valgte mandag at pålægge Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei samt otte højtstående militære ledere betydelige sanktioner.

Det er i lyset af denne konflikt, at det kommende OPEC+ møde i starten af juli oplever et tiltagende fokus.

- Spekulationer florerer allerede i relation til, om en forlængelse af produktionsskæringen fra sidste OPEC-møde tilbage i december sidste år i virkeligheden er nok til at skabe balance i markedet, skriver Jyske Bank, og tilføjer:

- Det bliver således interessant at se, i hvilken grad OPEC kan bibeholde sin rolle som balanceskaber på et tidspunkt, hvor OPEC’s samlede markedsandel på globalt plan er droppet til 41,5 procent, det laveste niveau siden 2002.

Læs også