bannerPos

Markedsnoter: Hveden blomstrede op i Chicago

Redaktionen

14-03-2019 16:55

Priserne på hvede har længe været under et heftigt pres, men i går vendte stemningen med ét på råvarebørsen i Chicago. Uro hos indehavere af solgte positioner gjorde, at de begyndte at købe kontrakter tilbage i stor stil, og det resulterede i en opblomstring i kurserne og en stigning på fem procent på børsen.

Men ifølge Jyske Markets skal man ikke regne med at det var andet end skvulp i vandet.

- Gårsdagens kraftige stigninger tyder mest på at være båret af kortvarig frygt, samt nye teknisk oversolgte niveauer. En fortsættelse vil kræve at blive understøttet af fundamentale nyheder i både den ene og anden retning, og det kan betyde, at vi blot har fundet et nyt niveau og handelsinterval for de kommende måneder, skriver Jyske Markets fra Jyske Bank i deres afgrødekommentar.

Samme effekt gjorde sig gældende ved majs og sojabønner, hvor der blev købt flere tusind kontrakter i samme ombæring.

Store stigninger på svinekød i Kina

Efter lang tids stilstand er det længe ventede hop i prisen på svinekød efterhånden ved at komme i omdrejninger. Tal fra kinesiske analysebureauer har vist, at prisen på svinekød er steget med 20 procent på det store kinesiske svinemarked siden starten af marts måned.

Det er blandt andet udbredelsen af afrikansk svinepest, der er årsag til stigningen.

- Der er simpelthen færre grise på markedet. Udover afrikansk svinepest er der svineavlere, der er uvillige til at sælge nu, fordi de forventer endnu større produktionsbegrænsninger og dermed højere priser, siger Yao Guiling, analytiker hos China-America Commodity Data Analytics til nyhedsbureauet Reuters.

Det ser også ud til, at danske svineproducenter kan se frem til at få mere for deres varer. Således stiger slagtesvinenoteringen med 20 øre i denne uge, skriver AgroMarkets. Stigningen er understøttet af en øget eksport til Kina.

Nyt lavpunkt for soja i Brasilien

I Brasilien nedjusterede CONAB tirsdag deres estimater for landets sojaproduktion til 113,5 millioner tons for dette års høst, og det ligger et par millioner tons under sidste måneds prognose.

Udviklingen rammer også den brasilianske eksport, der forventes at ligge på cirka 70 millioner tons, et fald på over 13 millioner tons fra 2018.

- I sojamarkedet fortsætter støtten omkring 300 dollars at holde for skrå. Godt nok lukkede den førstkommende sojakontrakt under 300 dollars for første gang siden september 2017, men kontrakten er på vej til at udløbe og det bærer likviditeten på den kontrakt præg af, skriver Jyske Markets fra Jyske Bank i deres afgrødekommentar.

Olien rammer nye højder

Som forventet tidligere på måneden er der lange udsigter til, at prisen på olie falder ned igen. Onsdag blev den internationale Brent-future handlet på børsen i London til 67,14 dollars pr. tønde, en stigning på næsten en halv dollar, eller 0,7 procent. WTI-olie steg 87 cents til 57,74 pr. tønde.

Forklaringen på de seneste stigninger skal findes i USA. Tirsdag meldte den amerikanske energiinformationsadministration, at den amerikanske olieproduktion ikke forventes at have samme fremgang i 2019, som det tidligere har været ventet, skriver Reuters.

Udover de tidligere nævnte produktionsnedskæringer hos Opec-landene, er prisen også påvirket af USA’s olieboycot af Venezuela.

Arla stormer frem i Tyskland

Arlas mærkevareprodukter har fået godt fat i det tyske marked, og havde sidste år overskud på markedet, der ellers før har givet selskabet grå hår i hovedet.

Kontrol skal bygge på satellitbilleder

En ændring til bekendtgørelse om direkte støtte til landbrugere efter grundbetalingsordningen m.v. er nu i offentlig høring.

Der er stadig god tid til markarbejdet

Med februars varme spirede forventningen til en tidlig såning hurtigt. Regnen i marts har ikke gjort det muligt. Men der er god tid endnu, lover planteavlskonsulent.

Digital overvågning skal sænke antal dødfødte grise

På Sandager Skovgaard har man hele tiden været åben overfor nye digitale tiltag. Det gælder også, når et ungt iværksætterteam ønsker at afprøve en digital løsning til faringsovervågning.

Mindre behov for kvælstof i år: Kvælstofprognosen er offentliggjort

Tørt efterårs- og vintervejr medfører mindre behov for tildeling af kvælstof til afgrøder på finsand, blandet sand- og lerjord og lerjord. Det fastslår kvælstofprognosen for 2019.

Har Yara monopol på gødningsmarkedet?

Antidumping told hindrer fair konkurrence på gødningsmarkedet. Når man taler med sælgerne på foderstoffirmaet, og spørger til gødningspriserne, får man det svar, at det er Yara, der bestemmer pris og kvalitet på gødningsmarkedet, fordi der ingen konkurrence er på markedet.

Dansk landbrug og fødevareindustri går foran i klimakampen

Vi skal sætte yderligere gang i forskningen inden for klima og landbrug, så landbruget fortsat kan udvikles, mener Lise Bech fra DF.
Side 1 af 1490 (29793 artikler)Prev1234567148814891490Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer