bannerPos

Markedsnoter: Hveden blomstrede op i Chicago

Redaktionen

14-03-2019 16:55

Priserne på hvede har længe været under et heftigt pres, men i går vendte stemningen med ét på råvarebørsen i Chicago. Uro hos indehavere af solgte positioner gjorde, at de begyndte at købe kontrakter tilbage i stor stil, og det resulterede i en opblomstring i kurserne og en stigning på fem procent på børsen.

Men ifølge Jyske Markets skal man ikke regne med at det var andet end skvulp i vandet.

- Gårsdagens kraftige stigninger tyder mest på at være båret af kortvarig frygt, samt nye teknisk oversolgte niveauer. En fortsættelse vil kræve at blive understøttet af fundamentale nyheder i både den ene og anden retning, og det kan betyde, at vi blot har fundet et nyt niveau og handelsinterval for de kommende måneder, skriver Jyske Markets fra Jyske Bank i deres afgrødekommentar.

Samme effekt gjorde sig gældende ved majs og sojabønner, hvor der blev købt flere tusind kontrakter i samme ombæring.

Store stigninger på svinekød i Kina

Efter lang tids stilstand er det længe ventede hop i prisen på svinekød efterhånden ved at komme i omdrejninger. Tal fra kinesiske analysebureauer har vist, at prisen på svinekød er steget med 20 procent på det store kinesiske svinemarked siden starten af marts måned.

Det er blandt andet udbredelsen af afrikansk svinepest, der er årsag til stigningen.

- Der er simpelthen færre grise på markedet. Udover afrikansk svinepest er der svineavlere, der er uvillige til at sælge nu, fordi de forventer endnu større produktionsbegrænsninger og dermed højere priser, siger Yao Guiling, analytiker hos China-America Commodity Data Analytics til nyhedsbureauet Reuters.

Det ser også ud til, at danske svineproducenter kan se frem til at få mere for deres varer. Således stiger slagtesvinenoteringen med 20 øre i denne uge, skriver AgroMarkets. Stigningen er understøttet af en øget eksport til Kina.

Nyt lavpunkt for soja i Brasilien

I Brasilien nedjusterede CONAB tirsdag deres estimater for landets sojaproduktion til 113,5 millioner tons for dette års høst, og det ligger et par millioner tons under sidste måneds prognose.

Udviklingen rammer også den brasilianske eksport, der forventes at ligge på cirka 70 millioner tons, et fald på over 13 millioner tons fra 2018.

- I sojamarkedet fortsætter støtten omkring 300 dollars at holde for skrå. Godt nok lukkede den førstkommende sojakontrakt under 300 dollars for første gang siden september 2017, men kontrakten er på vej til at udløbe og det bærer likviditeten på den kontrakt præg af, skriver Jyske Markets fra Jyske Bank i deres afgrødekommentar.

Olien rammer nye højder

Som forventet tidligere på måneden er der lange udsigter til, at prisen på olie falder ned igen. Onsdag blev den internationale Brent-future handlet på børsen i London til 67,14 dollars pr. tønde, en stigning på næsten en halv dollar, eller 0,7 procent. WTI-olie steg 87 cents til 57,74 pr. tønde.

Forklaringen på de seneste stigninger skal findes i USA. Tirsdag meldte den amerikanske energiinformationsadministration, at den amerikanske olieproduktion ikke forventes at have samme fremgang i 2019, som det tidligere har været ventet, skriver Reuters.

Udover de tidligere nævnte produktionsnedskæringer hos Opec-landene, er prisen også påvirket af USA’s olieboycot af Venezuela.

BL vil debattere natur med økologerne

Bæredygtigt Landbrug arrangerer debat med deltagelse af Økologisk Landsforening i dag på Naturmøde i Hirtshals.

Kalvenotering til debat

På Danske Slagtekalveproducenters sommermøde slap direktøren for Himmerlandskød, Lars Andersen, ikke uden om kritiske spørgsmål fra producenterne.

Landbrugets lavbundsjorder udfordrer klimaet

Jeg er rigtig glad for at se, at erhvervet har besluttet sig for at være en del af løsningen og ikke fremstå som klimaproblemet, skriver Poul Erik Jørgensen.

Stemningen er vendt fuldstændigt

Afregningsprisen er ved at komme på rette kurs, årsregnskabet for et barskt år er landet, og optimismen kan spores. Ifølge chefkonsulent i driftsøkonomi hos Centrovice, Søren Bækholm, er det nu oplagt at få lagt en strategi for den fremadrettede produktion.

DLG opkøber grovvareselskab i Sønderjylland

DLG har opkøbt Hindrichsens Eftf. A/S i Højer ved Tønder. Ejer af Hindrichsen ønsker at gå på pension.
Side 1 af 1548 (30942 artikler)Prev1234567154615471548Next