bannerPos

Mælkeprisoptur på vej?

13-08-2019 10:55

Kan man forecaste en prisudvikling ved hjælp af cykliske tendenser? Måske, lyder det fra analysehuset Demetra, der i den nyeste udgave af Agroanalysen viser en række cykliske tendenser i mælkepriserne.

- Vi ser nu, at vi har en relativ svag udvikling i mælkepriserne, men udviklingen antyder, at vi står overfor stigende priser, lyder det fra Demetra.

AgroMarkets: Køb størstedelen af færdigfoderet nu

AgroMarkets anbefalede i går sine kunder at købe yderligere 50 procent færdigfoder til svin og slagtekalve, lavproteinblandinger til malkekøer samt roepiller. Dermed er køberne nu dækket 75 procent ind til den kommende fodersæson, hvis de den 12. juli fulgte AgroMarkets råd om at dække 25 procent af deres behov af med indkøb.

På AgroMarkets’ hjemmeside kan man se hvilke priser i markedet, man kunne købe ind til i går. Disse priser kan være ændret i dag.

- I aften (i går aftes, red.) udkommer det amerikanske landbrugsministeriums afgrøderapport, Wasde, så forvent højere eller lavere kornpriser tirsdag, lød det fra AgroMarkets i går.

Analysehuset peger på, at der er stor forskel firmaerne imellem på købsprisen.

- Selvfølgelig er der også forskel på blandingskvaliteterne, men faktisk oplever vi også stor prisforskel på samme kvalitet. Derfor kan vi ikke opfordre nok til, at du sikrer dig, at den oplyste pris ligger rigtigt i forhold til niveauet i markedet, lyder det fra AgroMarkets, der tilføjer:

- Er du hjemmeblander, anbefaler vi, at du får fat i alt det korn, du kan få fat i fra naboer og andre landmænd samt direkte fra foderstoffer, så dine kornsiloer er fyldt helt op, når høsten er overstået. Vi er fortsat tilbageholdende med at anbefale køb af korn til senere levering.

Demetra: Sælg den nye raps

Prisen på raps risikerer at falde, konkluderer Demetra på baggrund af både den korte og den mellemlange cyklus, der ifølge analysehuset begge er under svækkelse.

- Vi har anbefalet 100 procent salg af ny høst og anbefaler det stadigvæk, lyder det i den nyeste udgave af Agroanalysen fra Demetra.

Ingen nye forhandlinger mellem USA og Kina

- Handelskrigen mellem USA og Kina er trådt ind i en ny fase efter de seneste forhandlinger er kuldsejlet, og Trump bekræftede fredag, at nye forhandlinger ikke er lige om hjørnet med udtalelser om, at han ikke er klar til at lave en handelsaftale med Kina, skriver Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

- Omvendt forventer Trump’s handelsrådgiver, Peter Navarro, at forhandlingerne kan genoptages i september, men sagde imidlertid også, at USA er klar til at slå igen, hvis Kina bliver ved med at bruge valutakursen som et værktøj i handelskrigen, tilføjer banken, og konkluderer:

- Alle signaler er dermed meget tvetydige, og markederne er fanget i usikkerhed, der skaber stor volatilitet på de finansielle markeder.

Den danske inflation har fået et nøk ned

- Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at forbrugerprisinflationen aftog fra 0,6 procent i juni til 0,4 procent i juli. Det er det laveste inflationsniveau siden oktober 2016, og vi nærmer os nu igen et rekordlavt niveau for inflationen herhjemme, lyder det fra Nykredit i en kommentar.

- Det er umiddelbart overraskende med tanke på, at dansk økonomi har befundet sig i et solidt økonomisk opsving over de seneste år, fortsætter finanskoncernen, der oplyser, at den lave inflation i juli særligt skyldes lavere priser på sommerhusudleje i juli i år sammenlignet med sidste år. Dertil er priserne på hotelovernatninger også faldet over det seneste år.

Nykredit forventer dog fortsat en svagt tiltagende inflation over de kommende måneder.

Nyt værktøj sikrer hurtig og effektiv rengøring af rullende mælkeautomat til kalve

En stor del af Calvex’ kunder gør et godt stykke arbejde omkring den daglige rengøring af deres Mælketaxa. Men der er også plads til forbedringer, lyder det fra firmaet, som nu gør rengøringen endnu nemmere i hverdagen.

Plus 15 procent efterafgrøder ødelægger mere, end det gavner

Foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark har i årevis argumenteret for, at der er brug for langt større frihed til at sammensætte gode, effektive blandinger med indhold af bælgplanter – uden at blive hørt. Det fremmer ikke forståelsen for efterafgrøderne, siger formanden for FRDK’s fagudvalg.

Vi vil behandles ordentligt!

Efterafgrøderne forværrer klimakrisen – bak op om »Oprør fra landet«, anbefaler en af initiativtagerne, Peter Kiær.

Økologien fænger: - Sjovt med det gamle håndværk

Det gamle håndværk har været sjovt at vende tilbage til. Og ny teknologi lokker, siger Ulrik Olsen.

Økologitilskud og handelsstrategi reddede bundlinjen

Hvis Agrovest var fortsat med konventionel drift, havde økonomien været dårligere i både 2018 og 2019.

Økologisk omlægning var det bedste valg for bundlinjen

En driftsleders jobskifte gav anstødet til, at Agrovest droppede konventionelt landbrug. Omlægningen er gået godt, fortæller medejer af det økologiske planteavlsselskab, Ulrik Olsen.

Bøden for en udgået dunk i kemirummet er 8.000 kroner

Brug tid her i vinter på at gennemgå kemirum og kemilager. - Det kan være den bedste timeløn, du kan sikre dig, i forhold til risikoen for, at der i tilfælde af en kontrol bliver fundet ulovligt kemi, påpeger Agrovi.

Veterinær julesang møder kritik i landbruget

- Det er dårlig stil, lyder det fra Per Bardrum, direktør hos Danske Svineproducenter, om en julesang fra statslige veterinærfolk, der sang om skærpet kontrol og om at give transportører med logbogsændringer »det glatte lag«. Humor og satire er okay til en julefrokost, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

DLG-messe med klima og vækst på dagsordenen

Ringsted Sport Center danner i begyndelsen af januar rammen om DLG VækstForum, der blandt andet har fokus på klima og bæredygtighed.

Skån klima og natur for politisk aktivisme

Skån klima og natur for politisk aktivisme
Side 1 af 1723 (34459 artikler)Prev1234567172117221723Next