bannerPos

Mælkeprisoptur på vej?

Redaktionen

13-08-2019 10:55

Kan man forecaste en prisudvikling ved hjælp af cykliske tendenser? Måske, lyder det fra analysehuset Demetra, der i den nyeste udgave af Agroanalysen viser en række cykliske tendenser i mælkepriserne.

- Vi ser nu, at vi har en relativ svag udvikling i mælkepriserne, men udviklingen antyder, at vi står overfor stigende priser, lyder det fra Demetra.

AgroMarkets: Køb størstedelen af færdigfoderet nu

AgroMarkets anbefalede i går sine kunder at købe yderligere 50 procent færdigfoder til svin og slagtekalve, lavproteinblandinger til malkekøer samt roepiller. Dermed er køberne nu dækket 75 procent ind til den kommende fodersæson, hvis de den 12. juli fulgte AgroMarkets råd om at dække 25 procent af deres behov af med indkøb.

På AgroMarkets’ hjemmeside kan man se hvilke priser i markedet, man kunne købe ind til i går. Disse priser kan være ændret i dag.

- I aften (i går aftes, red.) udkommer det amerikanske landbrugsministeriums afgrøderapport, Wasde, så forvent højere eller lavere kornpriser tirsdag, lød det fra AgroMarkets i går.

Analysehuset peger på, at der er stor forskel firmaerne imellem på købsprisen.

- Selvfølgelig er der også forskel på blandingskvaliteterne, men faktisk oplever vi også stor prisforskel på samme kvalitet. Derfor kan vi ikke opfordre nok til, at du sikrer dig, at den oplyste pris ligger rigtigt i forhold til niveauet i markedet, lyder det fra AgroMarkets, der tilføjer:

- Er du hjemmeblander, anbefaler vi, at du får fat i alt det korn, du kan få fat i fra naboer og andre landmænd samt direkte fra foderstoffer, så dine kornsiloer er fyldt helt op, når høsten er overstået. Vi er fortsat tilbageholdende med at anbefale køb af korn til senere levering.

Demetra: Sælg den nye raps

Prisen på raps risikerer at falde, konkluderer Demetra på baggrund af både den korte og den mellemlange cyklus, der ifølge analysehuset begge er under svækkelse.

- Vi har anbefalet 100 procent salg af ny høst og anbefaler det stadigvæk, lyder det i den nyeste udgave af Agroanalysen fra Demetra.

Ingen nye forhandlinger mellem USA og Kina

- Handelskrigen mellem USA og Kina er trådt ind i en ny fase efter de seneste forhandlinger er kuldsejlet, og Trump bekræftede fredag, at nye forhandlinger ikke er lige om hjørnet med udtalelser om, at han ikke er klar til at lave en handelsaftale med Kina, skriver Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

- Omvendt forventer Trump’s handelsrådgiver, Peter Navarro, at forhandlingerne kan genoptages i september, men sagde imidlertid også, at USA er klar til at slå igen, hvis Kina bliver ved med at bruge valutakursen som et værktøj i handelskrigen, tilføjer banken, og konkluderer:

- Alle signaler er dermed meget tvetydige, og markederne er fanget i usikkerhed, der skaber stor volatilitet på de finansielle markeder.

Den danske inflation har fået et nøk ned

- Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at forbrugerprisinflationen aftog fra 0,6 procent i juni til 0,4 procent i juli. Det er det laveste inflationsniveau siden oktober 2016, og vi nærmer os nu igen et rekordlavt niveau for inflationen herhjemme, lyder det fra Nykredit i en kommentar.

- Det er umiddelbart overraskende med tanke på, at dansk økonomi har befundet sig i et solidt økonomisk opsving over de seneste år, fortsætter finanskoncernen, der oplyser, at den lave inflation i juli særligt skyldes lavere priser på sommerhusudleje i juli i år sammenlignet med sidste år. Dertil er priserne på hotelovernatninger også faldet over det seneste år.

Nykredit forventer dog fortsat en svagt tiltagende inflation over de kommende måneder.

Vestjyllands Andel køber én af landets største specialforretninger

Fra 1. oktober 2019 overtager Vestjyllands Andel aktiviteterne i AgroLand i Vamdrup. I samme forbindelse ændrer grovvareselskabets fysiske butikker navn fra Energi & Hobby til netop AgroLand.

New Holland viser nyt frem på Have og Landskab 2019

De besøgende på New Holland standen ved 2019-versionen af Have og Landkab kan se frem til at opleve et line-up af nyheder indenfor kompakt-traktorer, traktorer, jordfræsere og CE-maskiner.

- Det er fuldstændig »Klods-Hans«, at man skal være færdig med at høste 20. august

Europaparlamentariker Asger Christensen (V) har bedt EU-Kommissionen om svar på, hvordan de andre lande tolker reglerne, når det kommer til de høstfrister, som danske landmænd skal overholde.

Ingen yderligere stramninger til landbrugets brug af sprøjtemidler lige om hjørnet

Den nye miljøminister Lea Wermelin (S) vil afvente undersøgelser, før hun eventuelt vil sætte gang i yderligere stramninger for landbrugets brug af sprøjtemidler. Dermed er forbud mod sprøjtning på §3-arealer også foreløbigt udskudt.

Lad markskydning fortsætte

Skydning af avlsdyr på marken skal nedbringes. Den praksis skulle hindre, at udegående dyr blev stressede af transport op til slagtning, og det bør kunne fortsætte, mener Erling Bonnesen, der har stillet to spørgsmål til fødevareministeren.

Fint udbytte i mosejorden

Onsdag eftermiddag kunne Jan Nørgaard endelig køre mejetærskeren ud i maltbyggen ved Store Vildmose i Vendsyssel. Nu køres der på højtryk, så alle afgrøder forhåbentlig er i hus inden onsdag i næste uge, hvor der igen er lovet regn.
Side 1 af 1611 (32212 artikler)Prev1234567160916101611Next