bannerPos

Markedsnoter: Minusrenter på F1-lån

Redaktionen

24-05-2019 11:29

Den sidste auktionsdag i forbindelse med rentetilpasning på F1-, F3- og F5-lån er netop overstået i Totalkredit og Nykredit. Og de giver anledning til hævede øjenbryn hos økonomerne:

F1 er nu nede på minus 0,23 procent, F3 på minus 0,28 procent, og F5 på minus 0,04 procent. Det er første gang nogensinde, at F5-renten er gået i minus. Og det er også helt usædvanligt, at F3-renten ligger under F1.

- De eksisterende rekorder på F3 og F5, som har holdt stand siden august 2017, lyder på -0,16 procent og 0,18 procent. På F1 er rekorden -0,23 procent, som således tangeres, skriver Nykredit i en kommentar, og tilføjer:

- Det seneste rentefald er sket på baggrund af vækstbekymringer, som har sat spor hos centralbankerne, der har udvist større forsigtighed. Hertil har handelskrigen sat tydelige spor på markederne i løbet af maj måned med rentefald til følge.

Svinenoteringen går ingen vegne

Efter en periode med gode stigninger på svinenoteringen valgte Danish Crown torsdag at holde noteringen i ro på 11,40 kroner.

Efter et hidsigt forår er der nu nærmest »siesta-stemning« på det europæiske marked for fersk grisekød. Indkøberne forholder sig afventende, mens slagterierne afventer nye impulser.

- I bund og grund er der jo ikke noget mærkeligt i, at markedet nu finder sig selv efter en periode, hvor noteringerne i Europa steg over 25 procent. Når det alligevel er en overraskelse for mange, så skyldes det, at markedet normalt plejer at flytte sig i maj pga. grillsæsonen og et godt salg til caféerne, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Han tilføjer, at der skal nye impulser til for at få højere priser. Mere sommerligt vejr vil formentlig kunne sparke til priserne. Det manglende sommervejr gør, at markedsdeltagere, der ikke har eksportadgang til Kina, Japan eller Australien indimellem sælger bove, nakker, forender og skinker til priser, der sætter det generelle prisniveau under pres.
 
Til landene udenfor Europa er der et godt salg til Japan og en stabil afsætning til Kina.

Hvedefremgang i Rusland

Det russiske analyseinstitut SovEcon har sendt sine forudsigelser på gaden for den russiske hvedehøst for 2019, og den er langt mere optimistisk end både det russiske og det amerikanske landbrugsministerium.

Det russiske landbrugsministerium forventer en hvedehøst på 75 millioner tons i 2019, og USDA forventer 77 millioner tons. Men hos SovEcon ligger forventningen på 83 millioner tons hvede i Rusland i år. Det skriver agrocom.dk.

Får landbrugsministeriet ret i deres forventninger, kan Rusland ikke øge eksporten i det kommende høstår, fordi fremgangen i avlen kun lige udligner faldet i de russiske lagre i år, og landbrugsministeriets forventninger lægger således ikke op til øget russisk konkurrence.

Bliver det omvendt SovEcons mere positive forventninger, som bliver til virkelighed, kan Rusland enten øge eksporten med fem til seks millioner tons, eller de kan genetablere de lagre, som Rusland havde for et år siden. Samtidig kan det også sparke til priserne, skriver analytiker Palle Jakobsen.

- Spekulanterne har indtaget store salgspositioner i markedet i forventningen om en god avl, og vi ved også, at mange landmænd har solgt, fordi de frygter lavere priser. På den anden side har mange forbrugere ikke købt, fordi de håber på lavere priser.

- Viser det sig, at troen på lavere priser forsvinder, fordi nyhederne er positive for priserne, ja så vil spekulanter købe deres solgte tilbage og forbrugerne vil dække sig af, men sælgerne vil trække sig, fordi de allerede har solgt en del. Det vil skabe overvægt af købere i markedet i en periode med stigninger som konsekvens.

Danmarks drænsystem er en stor og vigtig national investering

Dræningen af en stor del af landbrugets arealer har en samlet værdi af 26 milliarder kroner. Det må være et krav til en ny vandløbslov, at vi bevarer værdien af denne nationale investering, mener formanden for Danske Vandløb.

Udfordret med vand på marken?

Konsulent giver bud på de mest almindelige årsager til udfordringer med vand på marken, og kommer med forslag til løsningsmuligheder.

Kalk udfælder tungmetaller og fremmer regnormes aktivitet

Ved kalkning udfældes tungmetaller som aluminium og jern, og jordens porøsitet forbedres, da kalk blandt andet kan influere på dannelsen af mikro- og makroaggregater. Ligeledes påvirkes regnorme positivt af kalkning.

- Hvis vi kunne dræne himlen, så gjorde vi det

Dræningsgrejet er blevet opdateret væsentligt hos SM Entreprenørfirma A/S i Roslev på Salling. Men lige nu er alles fokus på at få bjerget årets høst.

Historiske merudbytter for svampebekæmpelse i vinterhvede

Syv ud af ti landsforsøg i vinterhvede er gjort op, og de foreløbige resultater viser, at de ældre sorter skuffer. Heldigvis finder nye vej og gør det godt. Der er dog en stor variation i merudbytter mellem sorterne.

Går i hegnet med fem blade på kniven

Det er højsæson for hegnsklippere landet over på bagkant af høsten. I Sønderjylland huserer Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation, og han har nok at se til.

Få styr på overgangsordningen til det nye feriesystem

Overgangsperioden til den nye ferielov træder i kraft allerede den 1. september 2019 og får betydning for alle lønmodtagere – og medfører nye krav for dig som arbejdsgiver.

Lad os få nogle flere digitale skæverter i stalden

Jeg vil vove den påstand, at hvis vi havde de fornødne digitale løsninger og data, så vil vi kunne eliminere en stor del af de heldbaserede resultater.

Kalkning bør igen komme i fokus

Der er frem til 17. september mulighed for at få tilskud på op til 100 procent til rydning og hegn i visse Natura 2000-områder.
Side 1 af 1613 (32249 artikler)Prev1234567161116121613Next