bannerPos

Markedsnoter: Tyske svinepriser stiger for 19. uge i træk

Redaktionen

21-05-2019 08:02

Udbuddet på smågrisemarkedet stiger, men er fortsat ikke tilstrækkeligt til at dække hele efterspørgslen. Kun få tyske slagtesvineproducenter er nødt til acceptere længere ventetider. De seneste prisstigninger på det tyske slagtesvinemarked (+ 3 eurocent i uge 19 og + 4 eurocent i uge 20) resulterer imidlertid i, at de fleste europæiske smågrisenoteringer kan fortsætte opsvinget.

Det gælder således også Nord-West-noteringen, der mandag steg fra 62 til 63 euro, mens noteringen for 8-kilos grise steg med 70 eurocent til 41,40 euro. Det oplyser Danske Svineproducenter.

De seneste prisstigninger på smågrisemarkedet er over hele linjen moderate i forhold til udviklingen af den tyske slagtesvinenotering. Det kan tolkes som et tegn på, at vi nærmer os pristoppen på smågrisemarkedet, hvilket ville passe til det sæsonmæssige mønster.

På den anden side regner de fleste markedsinteressenter med rekordslagtesvinenoteringer i løbet af sommeren. Det ville føre til, at det sæsonmæssige mønster på smågrisemarkedet måske kan brydes i år, og at smågrisenoteringerne således kan fortsætte med at stige i de kommende måneder.

Minusrenter på boligmarkedet

Mandag startede auktionerne for rentetilpasningen for boligejere og virksomheder, der fra 1. juli får fastsat nye renter fra Totalkredit og Nykredit, og efter den første dag står det klart, at negative renter kommer til at dominere massivt. Den foreløbige kontantlånsrente på F1 lander i dag på -0,22% og den foreløbige F5-rente på -0,03%.

Det oplyser Jeppe Borre, der er chefanalytiker hos Totalkredit.

- For første gang nogensinde oplever vi F5-renten i minus til en rentetilpasningsauktion. Det er selvsagt ny rekord og giver noget af en Wow-effekt, at vi nu er ude på en fem-årig rentebinding med negative renter. Danskernes realkreditlån med helt kort rentebinding har i en periode været plastret til med negative renter, og nu er turen kommet til F5-lånet, skriver han.

At boligejere med F5 som noget nyt træder ind i selskabet med negative renter er et udtryk for det mærkbare rentefald i 2019, som har været særligt forbeholdt lån med de længere rentebindinger.

I alt får 16.500 boligejere og virksomheder ny rente på rentetilpasningslånet i forbindelse med auktionerne.

Analyse: Markedet underkender USDA

Selvom den seneste Wasde-rapport viste, at der er stigende lagre af majs og hvede, tror markedet ikke på, at der er udsigt til, at kornmarkederne er velforsynede.

Det skriver Palles Blog på agrocom.dk.

- Efter en uge, hvor priserne er gået markant i vejret, hvor markedet har præsteret de største stigninger på en uge siden 2015 og hvor majspriserne nu er på sit højeste siden sidste sommer, ja så stiller markedet et alvorligt spørgsmålstegn ved USDA’s rekordforventninger. Markedet er kort og godt ikke enige i USDA’s maj estimater og det er jo tankevækkende, især set i lyset af, at det jo er markedet, men ikke USDA, som sætter »prisen på grisen«, skriver Palle Jakobsen, Agrocom.dk i sin analyse.

Markedet formåede imidlertid ikke at sende hveden afgørende ned igennem støtten i 425 cent og på samme måde kunne markedet heller ikke finde det nedadgående moment til at drive majspriserne ned igennem støtten i 350 cent.

De manglende tekniske gennembrud blev brugt som et argument til køb i sidste uge og lysten til at købe blev ikke mindre af, at det kolde og våde vejr fortsætter i USA og det forsinker majssåningen samt etableringen af den næste majsafgrøde. I USDA’s Wasde-rapport for maj skrev ministeriet, at de venter en gentagelse af de sidste par års rekordudbytter i USA i det kommende høstår.

Danmarks drænsystem er en stor og vigtig national investering

Dræningen af en stor del af landbrugets arealer har en samlet værdi af 26 milliarder kroner. Det må være et krav til en ny vandløbslov, at vi bevarer værdien af denne nationale investering, mener formanden for Danske Vandløb.

Udfordret med vand på marken?

Konsulent giver bud på de mest almindelige årsager til udfordringer med vand på marken, og kommer med forslag til løsningsmuligheder.

Kalk udfælder tungmetaller og fremmer regnormes aktivitet

Ved kalkning udfældes tungmetaller som aluminium og jern, og jordens porøsitet forbedres, da kalk blandt andet kan influere på dannelsen af mikro- og makroaggregater. Ligeledes påvirkes regnorme positivt af kalkning.

- Hvis vi kunne dræne himlen, så gjorde vi det

Dræningsgrejet er blevet opdateret væsentligt hos SM Entreprenørfirma A/S i Roslev på Salling. Men lige nu er alles fokus på at få bjerget årets høst.

Historiske merudbytter for svampebekæmpelse i vinterhvede

Syv ud af ti landsforsøg i vinterhvede er gjort op, og de foreløbige resultater viser, at de ældre sorter skuffer. Heldigvis finder nye vej og gør det godt. Der er dog en stor variation i merudbytter mellem sorterne.

Går i hegnet med fem blade på kniven

Det er højsæson for hegnsklippere landet over på bagkant af høsten. I Sønderjylland huserer Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation, og han har nok at se til.

Få styr på overgangsordningen til det nye feriesystem

Overgangsperioden til den nye ferielov træder i kraft allerede den 1. september 2019 og får betydning for alle lønmodtagere – og medfører nye krav for dig som arbejdsgiver.

Lad os få nogle flere digitale skæverter i stalden

Jeg vil vove den påstand, at hvis vi havde de fornødne digitale løsninger og data, så vil vi kunne eliminere en stor del af de heldbaserede resultater.

Kalkning bør igen komme i fokus

Der er frem til 17. september mulighed for at få tilskud på op til 100 procent til rydning og hegn i visse Natura 2000-områder.
Side 1 af 1613 (32249 artikler)Prev1234567161116121613Next