bannerPos

Markedsnoter: Tyske svinepriser stiger for 19. uge i træk

Redaktionen

21-05-2019 08:02

Udbuddet på smågrisemarkedet stiger, men er fortsat ikke tilstrækkeligt til at dække hele efterspørgslen. Kun få tyske slagtesvineproducenter er nødt til acceptere længere ventetider. De seneste prisstigninger på det tyske slagtesvinemarked (+ 3 eurocent i uge 19 og + 4 eurocent i uge 20) resulterer imidlertid i, at de fleste europæiske smågrisenoteringer kan fortsætte opsvinget.

Det gælder således også Nord-West-noteringen, der mandag steg fra 62 til 63 euro, mens noteringen for 8-kilos grise steg med 70 eurocent til 41,40 euro. Det oplyser Danske Svineproducenter.

De seneste prisstigninger på smågrisemarkedet er over hele linjen moderate i forhold til udviklingen af den tyske slagtesvinenotering. Det kan tolkes som et tegn på, at vi nærmer os pristoppen på smågrisemarkedet, hvilket ville passe til det sæsonmæssige mønster.

På den anden side regner de fleste markedsinteressenter med rekordslagtesvinenoteringer i løbet af sommeren. Det ville føre til, at det sæsonmæssige mønster på smågrisemarkedet måske kan brydes i år, og at smågrisenoteringerne således kan fortsætte med at stige i de kommende måneder.

Minusrenter på boligmarkedet

Mandag startede auktionerne for rentetilpasningen for boligejere og virksomheder, der fra 1. juli får fastsat nye renter fra Totalkredit og Nykredit, og efter den første dag står det klart, at negative renter kommer til at dominere massivt. Den foreløbige kontantlånsrente på F1 lander i dag på -0,22% og den foreløbige F5-rente på -0,03%.

Det oplyser Jeppe Borre, der er chefanalytiker hos Totalkredit.

- For første gang nogensinde oplever vi F5-renten i minus til en rentetilpasningsauktion. Det er selvsagt ny rekord og giver noget af en Wow-effekt, at vi nu er ude på en fem-årig rentebinding med negative renter. Danskernes realkreditlån med helt kort rentebinding har i en periode været plastret til med negative renter, og nu er turen kommet til F5-lånet, skriver han.

At boligejere med F5 som noget nyt træder ind i selskabet med negative renter er et udtryk for det mærkbare rentefald i 2019, som har været særligt forbeholdt lån med de længere rentebindinger.

I alt får 16.500 boligejere og virksomheder ny rente på rentetilpasningslånet i forbindelse med auktionerne.

Analyse: Markedet underkender USDA

Selvom den seneste Wasde-rapport viste, at der er stigende lagre af majs og hvede, tror markedet ikke på, at der er udsigt til, at kornmarkederne er velforsynede.

Det skriver Palles Blog på agrocom.dk.

- Efter en uge, hvor priserne er gået markant i vejret, hvor markedet har præsteret de største stigninger på en uge siden 2015 og hvor majspriserne nu er på sit højeste siden sidste sommer, ja så stiller markedet et alvorligt spørgsmålstegn ved USDA’s rekordforventninger. Markedet er kort og godt ikke enige i USDA’s maj estimater og det er jo tankevækkende, især set i lyset af, at det jo er markedet, men ikke USDA, som sætter »prisen på grisen«, skriver Palle Jakobsen, Agrocom.dk i sin analyse.

Markedet formåede imidlertid ikke at sende hveden afgørende ned igennem støtten i 425 cent og på samme måde kunne markedet heller ikke finde det nedadgående moment til at drive majspriserne ned igennem støtten i 350 cent.

De manglende tekniske gennembrud blev brugt som et argument til køb i sidste uge og lysten til at købe blev ikke mindre af, at det kolde og våde vejr fortsætter i USA og det forsinker majssåningen samt etableringen af den næste majsafgrøde. I USDA’s Wasde-rapport for maj skrev ministeriet, at de venter en gentagelse af de sidste par års rekordudbytter i USA i det kommende høstår.

Landmænd: Vi vander meget mindre, end kommunen tror

Masser af boringer til markvanding er ikke i brug i Aabenraa kommune. Men det tror kommunen, lyder det fra LandboSyd. Og det giver landmændene problemer med at få tilladelser.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Den nye ferielov – er din virksomhed klar

Med den nye ferielov indføres samtidighedsferie, som betyder, at lønmodtageren kan afholde ferie samtidig med, at den optjenes.

Vandforsyningsselskab ønsker samarbejde med landmænd

Trefor Vand, Danmarks fjerdestørste vandforsyningsselskab, står over for at skulle lave hundredvis af aftaler med landmænd om pesticidfri drift nær vandboringer. Selskabets virkemiddel lige nu er frivillige aftaler. Selskabet vil lave aftale både inde og uden for BNBO.

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.
Side 1 af 1565 (31282 artikler)Prev1234567156315641565Next