bannerPos

Markedsnoter: Venter på grillsæsonen

Redaktionen

22-05-2019 13:45

Markedet for okse- og kalvekød er roligt. Der er rigelige tilførsler af slagtedyr til et svagt marked. Det oplyser Danish Crown i en markedsorientering.
 
Hjemmemarkedet melder om en behersket efterspørgsel. Grillsæsonen lader vente på sig, og interessen samler sig om hakket kød.
 
Eksporten til Sydeuropa melder om ringe efterspørgsel, og de dyre udskæringer har svært ved at finde afsætning i markedet.

Noget bedre går det ikke overraskende for svineproducenterne. På det europæiske marked handles såvel ferske skinker som øvrige udskæringer til stort set uforandret prisniveau i denne uge, skriver Landbrug & Fødevarer i Markedsnyt.

Ligeledes til det engelske baconmarked sker handlen til stort set uforandret prisniveau. Til markederne udenfor Europa rapporteres der om en rolig efterspørgsel fra Kina i disse uger, mens der er en stabil afsætning til Japan.

Samtidig med den gunstige prisudvikling på svinekødsmarkedet viser tal fra totalmodtagelsen, at der bliver slagtet flere grise i Danmark for tiden end først på året. Samlet set er slagtetallene til og med uge 19 dog stadig 3,3 procent lavere end på samme tidspunkt sidste år.

Gode penge i afgrøder nu

Der kan være gode penge at hente ved at sælge ny høst for tiden på denne side af Atlanten. Således er priserne på hvede steget, hvilket er drevet af dårligt vejr i USA, samtidig med at der er udsigt til en bedre høst i Europa, skriver Jyske Markets i deres afgrødekommentar.

- Den europæiske afgrødeovervågningsenhed, MARS, har hævet estimaterne for udbytterne til den kommende høst for hvede og majs. Prisstigningerne på Matif skal derfor primært ses i relation til udviklingen i Chicago og bør derfor udbyttes af producenterne til at sælge ny høst. Hveden har oplevet store prisfald og risikopræmien var blevet lille, men efter høst er forsyningssituationen også helt anderledes end for et år siden, skriver selskabet.

Teknisk møder december-terminen modstand i niveauet 180-181 euro pr. ton, et niveau, der kan testes allerede i dag, her hvor Chicago hen over natten handler 1,5 procent højere for majs og hvede.

Olien går igen mod top

De fortsatte spændinger mellem USA og Iran bliver ved med at presse oliepriserne op. På børsen i Singapore blev den internationale Brent-råolie tirsdag handlet til 72,31 US-dollars pr. tønde, hvilket er en stigning på 0,5 procent i forhold til mandag.

Den amerikanske WTI-future steg samtidig med hele 0,7 procent til 63,52 amerikanske dollars pr. tønde.

Mandag truede USA’s præsident Donald Trump med »stor styrke«, hvis Iran angriber amerikanske interesser i Mellemøsten. Trumps trusler kom, efter at raketter slog ned i Iraks hovedstad Baghdad, hvilket man i Washington beskylder iranerne for at have haft del i.

Udover den retoriske tumult mellem præstestyret i Iran og den amerikanske præsident, bliver oliepriserne fortsat holdt oppe af den produktionsbegrænsning, som de olieeksporterende lande OPEC og Rusland tidligere på året vedtog, og som stadig er gældende.

Landmænd: Vi vander meget mindre, end kommunen tror

Masser af boringer til markvanding er ikke i brug i Aabenraa kommune. Men det tror kommunen, lyder det fra LandboSyd. Og det giver landmændene problemer med at få tilladelser.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Den nye ferielov – er din virksomhed klar

Med den nye ferielov indføres samtidighedsferie, som betyder, at lønmodtageren kan afholde ferie samtidig med, at den optjenes.

Vandforsyningsselskab ønsker samarbejde med landmænd

Trefor Vand, Danmarks fjerdestørste vandforsyningsselskab, står over for at skulle lave hundredvis af aftaler med landmænd om pesticidfri drift nær vandboringer. Selskabets virkemiddel lige nu er frivillige aftaler. Selskabet vil lave aftale både inde og uden for BNBO.

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.
Side 1 af 1565 (31282 artikler)Prev1234567156315641565Next