bannerPos

Nu rammer Kina-effekten svineprisen

Peter Arendt

14-03-2019 16:51
Allerede sidste år stod det klart, at den afrikanske svinepest i Kina var kommet ud af kontrol. Men det har ikke fået Kina til at importere svinekød. I det mindste ikke endnu. Men nu stiger prisen for svinekød i Kina markant og det indikerer, at Kina er ved at få brug for at importere.

I gårdsdagen avis kiggede jeg med de tekniske briller på svineprisen i USA. Analysen fortalte i korte træk, at svineprisen nu langt om længe var på vej tilbage i stigende tendens og at potentialet i opadgående retning for den amerikanske svinepris er rigtig stort. Da den amerikanske svinepris er ledende for udviklingen i svinepriser på verdensplan, er det kærkomne udsigter for udviklingen i svineprisen for også danske svineproducenter.

Vil du læse det hele?

Få 14 dages gratis digital adgang, uden binding

Indtast din e-mail og få tilsendt en adgangskode med det samme

Opret gratis abonnement

BL vil debattere natur med økologerne

Bæredygtigt Landbrug arrangerer debat med deltagelse af Økologisk Landsforening i dag på Naturmøde i Hirtshals.

Kalvenotering til debat

På Danske Slagtekalveproducenters sommermøde slap direktøren for Himmerlandskød, Lars Andersen, ikke uden om kritiske spørgsmål fra producenterne.

Landbrugets lavbundsjorder udfordrer klimaet

Jeg er rigtig glad for at se, at erhvervet har besluttet sig for at være en del af løsningen og ikke fremstå som klimaproblemet, skriver Poul Erik Jørgensen.

Stemningen er vendt fuldstændigt

Afregningsprisen er ved at komme på rette kurs, årsregnskabet for et barskt år er landet, og optimismen kan spores. Ifølge chefkonsulent i driftsøkonomi hos Centrovice, Søren Bækholm, er det nu oplagt at få lagt en strategi for den fremadrettede produktion.

DLG opkøber grovvareselskab i Sønderjylland

DLG har opkøbt Hindrichsens Eftf. A/S i Højer ved Tønder. Ejer af Hindrichsen ønsker at gå på pension.

Roedag på Sofiehøj ved Maribo i juni

Forskellige skadevoldere er i søgelyset, når roedagen holdes for alle interesserede.
Side 1 af 1548 (30941 artikler)Prev1234567154615471548Next