Markedsnoter: Prispositive tendenser i smågrisemarkedet

Nord-West-noteringen var i går uændret 57,00 euro.

Nord-West-noteringen for 8-kilos grise var i går ligeledes uændret 37,40 euro.

I det hele taget er smågrisemarkedet fortsat i balance, men der findes også nogle prispositive tendenser i markedet. F.eks. steg nogle hollandske smågrisenoteringer lidt i sidste uge, ligesom tyske omsættere heller ikke har problemer med at sælge frie smågrisepartier. Men tyske slagtesvineproducenter afviser højere smågrisepriser, så længe der ikke er udsigt til nye prispositive impulser på slagtesvinemarkedet, lyder det fra Danske Svineproducenter.

- Det er imidlertid ikke særligt sandsynligt, at slagtesvinenoteringen stiger i Tyskland i denne uge. Den tredje oktober er en helligdag (genforeningsdagen) for hele Tyskland. På grund af den manglende slagtedag mangler der næppe slagteklare grise på det tyske marked. På den anden side opstår der heller ikke en udbudspukkel og prispres i år, da slagteriernes efterspørgsel fortsat er god. Det tyske slagtesvinemarked er således i balance, og de fleste tyske markedsinteressenter regner derfor med fortsat stabile priser i Tyskland, skriver svineproducenternes landsforening.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge vil være uændret 57,00 euro (462 kr. inkl. vægtregulering), vurderes det.

Rekord i kinesiske svinepriser og stigende efterspørgsel i Asien

- På kødmarkedet er situationen stort set fortsat stabil, men efterspørgslen fra Asien vokser. De kinesiske svinepriser har nået et rekordniveau, men den markante prisstigning i de seneste måneder har endnu ikke resulteret i højere priser i Europa. Ifølge slagteriet Tönnies begynder USA igen at eksportere større mængder svinekød til Asien. Ikke desto mindre burde underforsyningen af de asiatiske markeder støtte prisniveauet i Europa i de kommende måneder. Det skriver Danske Svineproducenter.

Tøver overfor at købe op i hvede

Der er en vis stilstand over hvedemarkedet, skriver AgroMarkets i en nyhedsmail.

- De professionelle investorer tøver igen, og deres andel af købte kontrakter falder til 52 % mod 53 sidste uge. Investorerne har i 3-5 uger kredset om ligevægtsniveauet, uden der dog er kommet nogen retning på deres positioner. Det fortæller os, at de ikke ser nogen klar retning for hvedeprisen. Den kan fortsætte ned, og den kan stige.

Det er berettiget at tøve, for prisen har søgt ned frem til midten af september.

- Den forsøger nu forsigtigt at løfte sig fra bundniveauet, men investorerne har ikke bidt på idéen om en vedvarende bund, skriver kommentatorerne i AgroMarkets.

test af div

Læs også