bannerPos

Markedsnoter: Skidt rapshøst i Tyskland

18-08-2019 14:57

Rapsfrøene fandt torsdag fornyet købsinteresse på markedet og lukkede i underkanten af modstandsniveauet 380 euro pr. ton, konstaterer Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

- Rapsen er i optrend og brud af 380-niveauet vil være et positivt signal.  Terminskurven er fladet fuldstændig ud for de resterende terminer i sæsonen og er på vej til at invertere, hvilket betyder, at fordelen ved at eje varen er højere end omkostningen til at opbevare den.

- Det indikerer med andre ord en stram forsyningsbalance, hvor køberne er villige til at betale op for at få fat i varerne, lyder det fra banken, der også bider mærke i, at det tyske landbrugs andelsselskab, DRV, onsdag sænkede forventningerne til den tyske rapsproduktion til blot 2,8 millioner tons – den laveste produktion siden 1997, og et fald på 24 procent i forhold til sidste sæson.

Åbent hus landet over

I denne weekend og de kommende weekender afholdes en række åbent-hus-arrangementer hos din lokale maskinhandler.

- Vi afventer politiets undersøgelse

Vi afventer politiets undersøgelse, siger Kim Heiselberg i kølvandet på en artikel i Avisen Danmark, hvor en blodprøve i en besætning under det såkaldte røde kontrolsystem (det vil sige en avls- eller opformeringsbesætning) skulle have været testet for PRRS, men hvor analysen angiveligt blev aflyst af en ledende medarbejder i Seges.

Minister vil styrke kontrol af dyrlæger

Et eksportcertifikat underskrevet af de danske myndigheder skal være uangribeligt. Derfor vil Fødevarestyrelsen nu styrke kontrollen med besætningsdyrlægerne efter et tilfælde, hvor anmeldepligten af husdyrsygdomme muligvis er blevet tilsidesat. Det konkrete forhold er anmeldt til politiet.

Femte år i træk med BNP-vækst på over 2 procent

Den danske økonomi er i topform, men corona-virusudbruddet kan give en vækstpause, vurderer Nykredit.

Dambruger sælger nu sit livsværk

Hellevad Mølles Dambrug i Sønderjylland er sat til salg. For det unge par, der vil arbejde med dyr og fødevareproduktion, er det et billigt alternativ til et landbrug. Positivt dækningsbidrag fra dag ét.

Årets Gartner 2020

Årets Gartner er kåret og det blev Lotte og Henrik Christensen, der er anden generation på Gunnar Christensens Planteskole, som blev grundlagt i 1962.

Stor forskel på tysk og dansk vedligeholdelse af vandløb

Et dronefoto af to nabomarker – en dansk og en tysk – gør det tydeligt, at der er forskel på afvandingsmulighederne i de to lande.

Vær klar, hvis eksporten lukker midlertidigt

Specielt producenterne af 30 kilos grise til udlandet bør forholde sig til risikoen for en midlertidig nedlukning af eksporten, hvis Tyskland for afrikansk svinepest. Men gå ikke i panik, lød det fra formanden for svineproducenterne i VKST på årsmøde.
Side 1 af 1782 (35623 artikler)Prev1234567178017811782Next