bannerPos

Stram oliebalance løfter olieprisen

Redaktionen

14-04-2019 14:54

Oliemarkedet er – og ventes at forblive – i underskud gennem 2019, vurderer Jyske Bank i en ny analyse.

Risikoen for stigninger ligger i ikke-planlagte produktionsstop, hvilket ifølge analysen kan ske i en del sensitive lande.

- Et fuldt stop i Venezuela og et stop for Irans olieeksport kan fjerne 2,1 mio. tønder olie om dagen, mens OPEC (en række olieproducerende lande, red.) har en ledig kapacitet på 2,2 mio. tønder olie om dagen.

- Kamphandlinger i Libyen er tillige en risiko for et ikke-planlagt produktionsstop på op mod 1 mio. tønder olie pr. dag, lyder det fra Jyske Bank, der forventer en stram oliebalance, hvor det såkaldt Nye OPEC løbende vil tilpasse produktionen i søgen mod at opnå en gennemsnitning oliepris på godt 70 US-dollars for hele 2019.

Jyske Bank fastholder sin forventning om, at olieprisen topper i 3. kvartal 2019 nær 80 US-dollars pr. tønde olie.

Fra glad gris på marken til gourmetpølse i hotdogbrød

Madbazaren, på skuet i Hjørring, præsenterer i år omkring 40 udstiller. En af dem er GladGris fra Brønderslev. Et velfærdskoncept hvor grisen både kommer til verden og slutter sine dage på marken, og hvor det handler om høj velfærd og kødkvalitet.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Landbrug hårdt ramt af lynnedslag

Juni har indtil videre budt på usædvanlig mange lynnedslag, og landbrugskunder har været forholdsvis hårdt ramt, viser en opgørelse fra Alm. Brand.

En stor frødag for inkarnerede frøavlere

Etablering af frøafgrøder var ét af de mange emner, der blev sat fokus på ved Østdansk Landboforenings stort anlagte frøavlsarrangement i går. - Tanken er nu at gentage denne Store Frødag fremover hvert fjerde år, fortalte formand Jørgen Petersen.

Ib Hjort bruger skårlægger til frøet fra 2020

Med græsfrø, henholdsvis rajsvingel og rajgræs, som højværdiafgrøde i en fjerdedel af sin 1.150 hektar store økoproduktion ønsker Ib Hjort nu at optimere med skårlægning fremfor direkte tærskning af frøet.

Nye metoder i avlsarbejdet

Avl & Genetik, Seges Svineproduktion arbejder konstant på at øge avlsfremgangen for DanBreds kunder. En ny metode til at evaluere avlsdyrenes genetiske anlæg for styrke skal sikre endnu bedre holdbarhed af slagtesvin og søer.

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.
Side 1 af 1569 (31366 artikler)Prev1234567156715681569Next