Sukkerprisen bryder nogle afgørende niveauer

Sukkerprisen i Europa handler fortsat på et meget lavt niveau, set i et 10 årigt perspektiv. Men hen over det seneste år er det gået godt opad og det betyder, at sukkerprisen nu er tilbage i stigende tendens.

Sukkerprisen er gået tilbage i stigende tendens, efter en stort set kontinuerlig stigning siden september måned sidste år. Vi skal tilbage til perioden 2015 og 2016, for at se et så stort prisryk i prisen for sukker. Det fremgår hvis vi ser på sukkerprisens udvikling på den europæiske sukkerbørs i London. Her kan vi konkludere, at trenden for sukkerprisen for længst er vendt til op. Sukkerprisen på børsen i London gik tilbage i op-trend, med bruddet op over gammel modstand ved 350 britiske pund pr. ton. Med bruddet gik jeg i køb på sukker og denne anbefaling holder den dag i dag, hvor sukkerprisen handler til 430 britiske pund pr. ton. Dermed har sukkerprisen nu også brudt et afgørende modstandsniveau ved gamle toppe fra 2017 og 2018 i 400 britiske pund. Med bruddet kan vi nu tillade os at kigge op mod næste prismål i 500 britiske pund pr. ton.

Derfor ser det ud til at mange års ugunstige økonomiske forhold for sukkerproduktion kan vende i 2020 og at det dermed også kan gå hen og blive mere lukrativt for danske roeavlere at producere sukker i de kommende år.

 

Læs også