bannerPos

Svinepriser på 16 kroner?

02-12-2019 15:12

Prisen på tyske slagtesvin er nu blot en my under prisrekorden fra starten af nullerne.

- Priserne er nu på vej ind i rekordland, og spørgsmålet er, hvor den næste modstand ligger? Spørgsmålet er svært at svare på, fordi vi har aldrig været her før, men teknisk set er reglen den, at forløbene er cirka lige lange. Kommer det også til at gælde i dette tilfælde, ligger næste mål for priserne i godt seksten kroner, skriver Palle Jakobsen, Agrocom.dk, i sin blog.

- Hmm tja bom bom. Det bliver spændende at se, men interessant er det da, at netop seksten kroner faktisk også ligger i toppen af den langsigtede stigende handelskanal, som slagtesvinepriserne har været i de sidste tyve år. Skulle det vise sig, at vi får handelskanalen bekræftet, og det siger jeg ikke, at vi gør, men hvis, så kan vi begynde at fundere over, hvor vi så finder den næste bund om nogle år. En kendt svinepersonlighed har været ude med et bud, som hedder 6,50 kroner, men handelskanalen antyder, at næste bund nok nærmere kommer i området omkring 10,50 kroner.

- Vi vil dog gerne se en top og se udviklingen i produktionen – altså de grundlæggende forhold – inden vi begynder at byde på hvor og hvornår vi ser en ny bund. Tekniske analyser er rigtigt gode, men de kan ikke stå alene, tilføjer Palle Jakobsen.

- Vi skal konstant tænke nyt

På Stenalt Gods drives man af at forbedre sig hele tiden. Derfor undrer det godset, når EU-ordninger som har innovation til formål, udelukker nye driftsmuligheder.

Teknologi har løftet planteavlen på Stenalt Gods

På Stenalt Gods har EU-tilskud været med til at fremme den økologiske planteavl med nye teknologier og opbevaringsmuligheder til tørring.

Solceller kan give ekstra indtægter

Solceller fyldte en stor del, da Sesvanderhave holdt julemøde for sukkerroedyrkere.

Skovlandbrug kan være en del af løsningen på landbrugets udfordring

Skovlandbrug kan være en del af løsningen på mange af udfordringerne i landbrugssektoren, herunder klima- og biodiversitetsudfordringer. Landmand Bjarne Larsen ved Esbjerg viste torsdag sit skovlandbrug frem.

Grundvandsovervågning møder kritik fra Rigsrevisionen

Miljøministeren er stærkt utilfreds med, hvad hun betegner som en mangelfuld forvaltning af dispensationer til sprøjtemidler. Ministeren iværksætter nu tre tiltag for at komme usikkerheder og problemer til livs.
Side 1 af 1716 (34320 artikler)Prev1234567171417151716Next