bannerPos

Svinepriser på 16 kroner?

02-12-2019 15:12

Prisen på tyske slagtesvin er nu blot en my under prisrekorden fra starten af nullerne.

- Priserne er nu på vej ind i rekordland, og spørgsmålet er, hvor den næste modstand ligger? Spørgsmålet er svært at svare på, fordi vi har aldrig været her før, men teknisk set er reglen den, at forløbene er cirka lige lange. Kommer det også til at gælde i dette tilfælde, ligger næste mål for priserne i godt seksten kroner, skriver Palle Jakobsen, Agrocom.dk, i sin blog.

- Hmm tja bom bom. Det bliver spændende at se, men interessant er det da, at netop seksten kroner faktisk også ligger i toppen af den langsigtede stigende handelskanal, som slagtesvinepriserne har været i de sidste tyve år. Skulle det vise sig, at vi får handelskanalen bekræftet, og det siger jeg ikke, at vi gør, men hvis, så kan vi begynde at fundere over, hvor vi så finder den næste bund om nogle år. En kendt svinepersonlighed har været ude med et bud, som hedder 6,50 kroner, men handelskanalen antyder, at næste bund nok nærmere kommer i området omkring 10,50 kroner.

- Vi vil dog gerne se en top og se udviklingen i produktionen – altså de grundlæggende forhold – inden vi begynder at byde på hvor og hvornår vi ser en ny bund. Tekniske analyser er rigtigt gode, men de kan ikke stå alene, tilføjer Palle Jakobsen.

Stabile tendenser på svinemarkeder

Efter den uro, som fundet af afrikansk svinepest i Tyskland for et par uger siden skabte, ser det europæiske svinemarked ud til at have fundet fodfæste igen.

Klovkursus på levende ben

BoviCura tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere, hvor der arbejdes med døde ben, og et for øvede, hvor man arbejder med levende ben.

Stære giver landmand store problemer

Det er svært at holde stære ude af kvægstalden. Det har landmand Michael Bossen Linnet fra Højer måttet konstatere.

Ekspanderer på biogasmarkedet: DBC Invest køber 'større' ejerandel i Outrup Biogas

DBC Invest foretager en tocifret millioninvestering i Outrup Biogas, hvilket dermed bliver selskabets fjerde investering i danske biogasanlæg.

Økologer går i samarbejde med vegetarer om nyt videnscenter

Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening etablerer pr. 1. oktober 2020 et nyt videnscenter: Plantebaseret Videnscenter. Det skal sætte turbo under den grønne omstilling på middagsbordet, lyder det.
Side 1 af 1932 (38626 artikler)Prev1234567193019311932Next