Svinepriser på 16 kroner?

Prisen på tyske slagtesvin er nu blot en my under prisrekorden fra starten af nullerne.

- Priserne er nu på vej ind i rekordland, og spørgsmålet er, hvor den næste modstand ligger? Spørgsmålet er svært at svare på, fordi vi har aldrig været her før, men teknisk set er reglen den, at forløbene er cirka lige lange. Kommer det også til at gælde i dette tilfælde, ligger næste mål for priserne i godt seksten kroner, skriver Palle Jakobsen, Agrocom.dk, i sin blog.

- Hmm tja bom bom. Det bliver spændende at se, men interessant er det da, at netop seksten kroner faktisk også ligger i toppen af den langsigtede stigende handelskanal, som slagtesvinepriserne har været i de sidste tyve år. Skulle det vise sig, at vi får handelskanalen bekræftet, og det siger jeg ikke, at vi gør, men hvis, så kan vi begynde at fundere over, hvor vi så finder den næste bund om nogle år. En kendt svinepersonlighed har været ude med et bud, som hedder 6,50 kroner, men handelskanalen antyder, at næste bund nok nærmere kommer i området omkring 10,50 kroner.

- Vi vil dog gerne se en top og se udviklingen i produktionen – altså de grundlæggende forhold – inden vi begynder at byde på hvor og hvornår vi ser en ny bund. Tekniske analyser er rigtigt gode, men de kan ikke stå alene, tilføjer Palle Jakobsen.

Læs også