bannerPos

Svinepriser på 16 kroner?

02-12-2019 15:12

Prisen på tyske slagtesvin er nu blot en my under prisrekorden fra starten af nullerne.

- Priserne er nu på vej ind i rekordland, og spørgsmålet er, hvor den næste modstand ligger? Spørgsmålet er svært at svare på, fordi vi har aldrig været her før, men teknisk set er reglen den, at forløbene er cirka lige lange. Kommer det også til at gælde i dette tilfælde, ligger næste mål for priserne i godt seksten kroner, skriver Palle Jakobsen, Agrocom.dk, i sin blog.

- Hmm tja bom bom. Det bliver spændende at se, men interessant er det da, at netop seksten kroner faktisk også ligger i toppen af den langsigtede stigende handelskanal, som slagtesvinepriserne har været i de sidste tyve år. Skulle det vise sig, at vi får handelskanalen bekræftet, og det siger jeg ikke, at vi gør, men hvis, så kan vi begynde at fundere over, hvor vi så finder den næste bund om nogle år. En kendt svinepersonlighed har været ude med et bud, som hedder 6,50 kroner, men handelskanalen antyder, at næste bund nok nærmere kommer i området omkring 10,50 kroner.

- Vi vil dog gerne se en top og se udviklingen i produktionen – altså de grundlæggende forhold – inden vi begynder at byde på hvor og hvornår vi ser en ny bund. Tekniske analyser er rigtigt gode, men de kan ikke stå alene, tilføjer Palle Jakobsen.

Nye MF-traktorer

Massey Ferguson har netop lanceret tre nye traktorer i 4700 M-serien, der spænder fra 82 til 100 hk og leveres med Dyna-2 transmissionen med standard Powershuttle.

Kvæg-program med inspiration fra fitness

Syddansk Kvæg har sammen med landbrugsrådgivere fra SLF og LRS skabt et træningsforløb, der ifølge dem øger indtjening og overblik i kvægstalden. Ideen til Cash Cow blev skabt efter et fitnesscenter-forløb.

Ny marketing-manager og ny distriktschef hos Case IH

Efter lidt omrokeringer hos Case IH er der nu styr på holdet, som har ansvar for Norden & Baltikum.

Goodvalleys indtjening tager syvmileskridt

Goodvalley, der driver svineproduktion på 34 farme i Polen, Ukraine og Rusland, fik et kæmpe løft i omsætning og indtjening i første kvartal.

- Der er mange ting, man skulle have gjort om set i bakspejlet

Den unge, ekspansive landmand Morten Svendsen er gået konkurs med sin blandede kvæg- og svinebedrift og 1.500 hektar delvist forpagtet planteavl. Et tørt 2018 og lave svinepriser var med til at gøre udslaget, fortæller han til Effektivt Landbrug.
Side 1 af 1851 (37001 artikler)Prev1234567184918501851Next