Tysk økonomi buldrede i januar

Tysk industri startede 2020 i det højeste gear med den største stigning i produktiviteten i seks år, inden coronavirussen ramte, viser nye tal.

Med en stigning på 5,5 procent blev forventningerne til januar måned i tysk industri overgået markant, skriver Nykredit i en kommentar.  

- Selvom dette lang tfra fjerner bekymringerne for det negative slag, der vil ramme på grund af coronavirus, er det positivt, at tysk økonomi trods alt var ved at rejse sig inden næste storm rammer. 

Tysk industri havde et meget hårdt 2019, hvor handelskrig og Brexit trak voldsomt ned i virksomhedernes investeringsappetit verden over. Og det satte sit tydelige aftryk i en kapitalgodetung og eksportorienteret tysk industri. Industriproduktionen i landet har oplevet det dybeste fald siden finanskrisen. Selve produktionen ligger 10 procent under toppunktet to år tidligere og ordrerne lå inden dagens tal næsten 15 procent nede. 

I dagens ordretal trækker særligt ordrer på kapitalgoder op. Det er udlandet – både i og uden for EU – der går frem, mens de indenlandske ordrer stadig er ganske bløde i januar. Dagens tal er positive, men der kan dog være meget store udsving i tallene fra måned til måned.   
 

Læs også