bannerPos

Markedsnoter: Uændret notering for ungtyre og kreaturer

11-09-2019 16:52

Markedet for okse- og kalvekød ligger fortsat på et uforandret niveau, og slagtningerne ligger stadigvæk i den lave ende af skalaen, meddeler Danish Crown.

- Afsætningen på hjemmemarkedet er normal for årstiden, og det er hakkekødet, der er mest efterspurgt. Grillsæsonen er ovre, og derfor er afsætningen af de dyrere udskæringer udfordret.

- I Sydeuropa er billedet det samme, og interessen samler sig om de billigere udskæringer, mens efterspørgslen på rygprodukter er mere træg, skriver selskabet i sin markedsberetning.

Hvede strømmer nu ud af EU

I EU er hvedeeksporten kommet op i gear nu, hvor høsten er kommet i hus.

- De europæiske hvedeforsendelser er opgjort til 4,37 tons siden sæsonstart i juli, sammenlignet med 3,44 mio. tons samme tid sidste år og repræsenterer en fremgang på 27 procent. Rumænien er fortsat top-eksportøren, stærkt forfulgt af Frankrig, skriver Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

Skidt vejr i Australien

Der er ikke længere så store forventninger til den australske hvedeproduktion, og også udsigterne for landets canola-produktion er under pres, oplyser Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

- Vinterens nedbør var generelt meget under gennemsnittet i alle landbrugsregioner, og nogle steder rekordlave. Og prognoserne er ikke videre opløftende. Australiens meteorologiske institut forventer, at de ufavorable vejrforhold vil fortsætte henover det australske forår og forværre forholdene yderligere i de regioner, hvor vinterafgrøderne i forvejen lider, skriver banken.

Laveste EU-produktion af raps i 13 år

Med et produktionsfald på 3 millioner tons raps fra sidste sæson, og en industriel efterspørgsel, der forbliver robust til trods for lavere forsyninger, vil EU’s import ramme et rekordniveau på 6,1 mio. tons denne sæson med store forsyninger fra Ukraine og Canada, vurderer Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

- Vi forbliver positive for prisudsigterne på rapsfrøene, der understøttes yderligere af lette prisstigninger til palmeolien og råolien, lyder det fra banken.

Svinene stiger i Frankrig

Det europæiske slagtesvinemarked ser i denne slagteuge helt uændret ud på nær det franske, skriver Danske Svineproducenter i et nyhedsbrev.

- Frankrig udgør den store undtagelse i prisfastsættelsen. Dér steg den korrigerede notering bemærkelsesværdigt med 5 cent, og behovet for slagteklare svin siges at være steget igen, skriver foreningen.

Ifølge Danske Svineproducenter er tendensen på det tyske slagtesvinemarked, at der er god købelyst i forhold til slagteklare svin.

- Det er ikke kun stykantallet, der stiger, det gør behovet også. Som resultat heraf forventes der, som situationen p.t. ser ud, som minimum en uændret prisudvikling.

Højesteret gav skatteyder mulighed for at vælge om i selvangivelsen

Hvis en skatteyder havde været klar over, at skattemyn­dig­hederne ikke ville godkende tab på blandt andet aktier som fradragsberettiget, ville han have selvangivet sine lån anderledes. Derfor havde han krav på omvalg, fastslår Højesteret i en dom.

Kan traktorerne klare det finske klima, kan de klare sig under alle forhold

Valtras testfolk kører de nye traktorer 800 km nordpå til det barske Lapland. Og i fabrikkens testcenter fryses de ned til minus 40 grader.

19 danske landmænd besøger finske Valtra i denne uge

Selv om der i dag sælges en del færre traktorer i Danmark end for få år siden, sælges der nu flere hestekræfter. En gruppe danske landmænd så i onsdags på produktionen af moderne traktorer, der er skræddersyede efter individuelle ønsker.

Ny udbyder af autovacciner

I september 2019 blev det meldt ud, at DTU Veterinærinstituttet ikke længere kunne modtage ordrer på autovacciner efter den 11. oktober 2019. Nu er en ny udbyder fundet.

Plads til mere lysin og protein i foderblandinger

Foderet er blevet billigt i forhold til den rekordhøje notering, og derfor er der penge i at skrue op for minimumsindholdet af næringsstoffer i blandingerne.

Tre måder hvor landbruget kan vinde klimakampen

Metan-emhætte, planteforædling og grønne fly er altsammen områder, hvor danske landmænd kan ende med at spille en kæmpe rolle, mener Asger Christensen.

Olieprisen er blevet for lav for OPEC-landene

OPEC-landene vil kæmpe med næb og klør for at få olieprisen over 60 dollar. Rusland vil også gerne hjælpe til med at gøre olieproduktion økonomisk fordelagtigt igen.
Side 1 af 1756 (35117 artikler)Prev1234567175417551756Next