DM&E støtter ny håndværkerpulje

Regeringens udspil om at genindføre håndværkerfradraget med en ny pulje på 400 mio. kroner årligt i perioden 2025-2028 bydes velkommen af brancheorganisationen for blandt andet entreprenører og kloakmestre.

Brancheorganisationen DM&E byder regeringens udspil om at genindføre håndværkerfradraget med en ny pulje på 400 mio. kroner årligt i perioden 2025-2028 velkommen. DM&E, der blandt andet repræsenterer landets små og mellemstore entreprenører og kloakmestre, oplyser i en meddelelse, at fradraget er særdeles betydningsfuldt for de mindre virksomheder i landkommunerne, da det både sætter gang i projekter og mindsker sort arbejde.

Konkret vil der blive afsat 300 millioner kroner til et håndværkerfradrag målrettet klimarenovering, mens det eksisterende servicefradrag forhøjes med 100 millioner kroner årligt.

- Klimarenovering giver god mening, men set fra DM&E’s side er det vigtigt også at inkludere klimasikring i ordningen. Med stadig flere voldsomme skybrud, langvarige regnskyl samt stigende grund- og havvand er behovet for klimasikring af ejendomme større end nogensinde. Den enkelte grundejer bærer en stor byrde i forhold til klimasikring, siger Sebastian Ravn, chefkonsulent i sektionen for DM&E’s entreprenører og kloakmestre.

Derfor mener brancheorganisationen, at en ny og forhåbentlig mere permanent Boligjobordning også bør omfatte ydelser inden for klimatilpasning – både når det gælder vand fra oven, fra siden og fra neden.

Ønsker permanent løsning

Samtidig opfordrer DM&E til, at der indføres en permanent ordning. En midlertidig eller uforudsigelig ordning skaber usikkerhed og uforudsigelighed i markedet, hvilket både hæmmer virksomhedernes planlægning og boligejernes muligheder for at træffe informerede beslutninger.

- En ordning, der veksler ud og ind, skaber store udsving i efterspørgslen og kan føre til flaskehalsproblemer i virksomhederne, som skal imødekomme denne efterspørgsel. Lad os få en permanent ordning, så boligejerne ved, hvad de har at forholde sig til, udtaler Sebastian Ravn og fortsætter:

- Vi oplever ofte, at diskussionen drejer sig om effekten af Boligjobordningen, men for DM&E hersker der ingen tvivl om, at denne ordning er særdeles betydningsfuld for de mindre virksomheder i landkommunerne. Vores medlemsvirksomheder fortæller, at håndværkerfradraget er efterspurgt, og at det både sætter gang i projekter og mindsker sort arbejde, slutter Sebastian Ravn.

Læs også