Kendte ansigter vender tilbage til Mejlby

Mejlby har igen fået både maskinforhandler, værksted og butik med landbrugsartikler. Maskinværkstedet Mejlby by Poulsen er flyttet fra Haverslev til Mejlby og skifter navn til Memas, Mejlby Maskiner.

Selvom navnet Memas er nyt, begynder virksomhedens historie i 1951, hvor Søren Poulsen startede Mejlby Smede- og Maskinforretning. I 1990 overtog Torben Poulsen og broderen Preben virksomheden, der senere blev til Mejlby & Vilsgaard. Virksomheden blev i 2016 solgt, og efter et par års pause fra branchen etablerede Torben Poulsen sammen med sønnen Anders maskinværkstedet Mejlby by Poulsen i Haverslev i 2019.

Nu har Torben og Anders Poulsen så flyttet virksomheden tilbage til Mejlby, hvor det hele begyndte.

Samtidig vender endnu et kendt ansigt tilbage til byen: Brian Bay Christensen, der skal stå i spidsen for opbygningen af maskinforhandlingen i Memas.

Handel med brugte maskiner

Memas forhandler nyere, brugte traktorer og landbrugsmaskiner.

- Efterspørgslen på brugte landbrugsmaskiner er stor, og vi har længe ønsket at genoptage forhandling af maskiner. Nu har vi fået pladsen, og med Anders og Brian om bord har vi også det rigtige team, forklarer Torben Poulsen.

Brian Bay Christensen fejrede tidligere i år sit 25 års jubilæum med John Deere. Brian er udlært landbrugsmaskinmekaniker hos Torben Poulsen i Mejlby Smede- og Maskinforretning – senere Mejlby & Vilsgaard – hvor han gennem mange år har arbejdet som montør og siden med salg af John Deere.

- Brian er med sine mange års erfaring den helt rigtige til at opbygge vores maskinforretning, så det er en stor fornøjelse at byde velkommen til ham igen, siger ejerne.

Hvad kunderne har brug for

- Vi vil gerne gøre det nemmere at være landmand. Vi vil være det sted, hvor landmanden kan få alt det, han har behov for – hvad enten det er service på traktoren, mejetærskeren, såmaskinen eller plæneklipperen, en ny frontlæsser eller dæk til vognen, uddyber Brian Bay Christensen.

- Vi har selvfølgelig en stor force inden for John Deere, men vi ønsker først og fremmest at finde og sælge de maskiner, kunderne efterspørger og har brug for, forklarer Brian Bay Christensen.

- Vi er altid leveringsdygtige i nye originale og uoriginale reservedele, ligesom vi har et stort lager af hydraulikkomponenter og kan lave de fleste slanger, mens kunden venter eller i marken.

Medejer styrker forretningen

Samtidig med flytningen til Mejlby er medejer Anders Poulsen trådt ind i den daglige drift. Anders er uddannet maskinmester og har de senere år rejst verden rundt som Service Engineer for FL Smidth.

- Jeg er stort set opvokset på værkstedet i Mejlby og har altid haft ønsket om at bygge noget op selv, fortæller han.

- Det har dog været vigtigt for mig at lære at stå på egne ben først og at finde et set-up, hvor jeg kan bidrage med mine kompetencer inden for elektronik.

Anders Poulsen får sin daglige gang på værkstedet, hvor han tager sig af fejlsøgning på elektroniske komponenter og computersystemer.

- Computeren er i dag et lige så vigtigt værktøj som hammeren. Anders har stor erfaring med fejlfinding og fejlretningen på elektronik, så det er virkelig en styrkelse af værkstedet, siger Torben Poulsen.

Udvidelse af værksted

Memas udfører en bred vifte af service- og reparationsopgaver - fra smedearbejde, over hydraulik til dækskifte og fejlsøgning på elektroniske komponenter. Med flytningen bliver kapaciteten på værkstedet udvidet, så der bliver bedre plads til både udstyr og flere montører.

De nye og større lokaler betyder også, at der nu bliver der plads til et større reservedelslager og butik med landbrugsartikler.

- For os er det vigtigt, at vi kan levere reservedele og foretage reparationer her og nu, så landmanden kan komme tilbage i marken, siger Torben Poulsen.

Læs også

New Holland fejrer 50 år med minilæssere
Kræver bedre økonomi i biogas-transport
Ny stenudløser til Lemken-plove
Maskinskue hos TBS
CMC fejrer 40 års jubilæum
En plov til efterafgrøderne hos økologer og de pløjefri