Danmarks første 50-tons lastbil på biogas

Nyt projekt sætter gang i omstillingen af danske lastbiler til 100 procent klimavenligt transport med biogas med støtte fra Vejdirektoratet.

Gylletransporten til Horsens Bioenergi bliver mere klimavenlig, når en ny biogas-tankstion med støtte fra Klimapuljen åbner hos biogasanlægget ved Horsens N afkørslen. Som den første i Danmark har HV Transport investeret i en 50 tons biogaslastbil til transport af biomasse mellem landbruget og biogasanlægget.

- Det er en spændende opgave at skulle være med til at løse. Vi er stolte over, at vi nu for alvor får taget hul på den grønne omstilling af de allertungeste transporter, siger vognmand Poul Jørgensen fra HV Transport.

Det er dog ikke uden problemer at omstille til biogas, da der ikke er mange udbydere af gaslastbiler til den tunge transport. På købstidspunktet, var den største gaslastbil, som er på markedet en Scania 410 HK, hvilket valget blev.

HV Transport har derudover fået tildelt tilskud til de næste tre CBG lastbiler. HV Transport A/S fornyer derudover også lastbilparken med syv nye lastbiler i år.

CBG-køretøjer er ikke blot klimavenlige, de støjer mindre end deres dieselmodstykke og har også mindre partikelforurening. De kan derfor nemt efterleve miljøzoneregler. Samtidig stiger efterspørgslen af gaslastbiler i hele Europa.

Læs også