Stor maskinudstilling på fagmesse

Skandinaviens største fagmesse for den grønne branche, Have & Landskab, afvikles for 10. gang i Slagelse.

Manitou deltager i Have & Landskab med en af sine allermest kendte modeller, MLT625.

Jernbjerggården i Slagelse danner hvert andet år i august rammen om fagmessen Have & Landskab, der i år løber af stablen i den vestsjællandske by for 10. gang.

Have & Landskab foregår fra onsdag den 25. august til fredag den 27. august, og det er Skandinaviens største fagmesse for den grønne branche, som rummer knap 300 udstillere.

Der ventes over 10.000 besøgende i løbet af de tre dage, hvor de fremmødte blandt andet kan opleve en stor maskinudstilling med en række spændende nyheder.

Nye minigravere

Scantruck rykker for eksempel ind med to maskiner fra Komatsus nye MR-5 minigraverserie – to særdeles populære maskiner, som rammer ganske præcist i hver sin vægtklasse.

- Den lille PC24MR-5 vejer 2560 kg og kan dermed fint gå på en standardtrailer. Den er kommet i en opgraderet udgave sammen med sin storebror, PC26MR-5, og begge er short radius-maskiner, fortæller markedschef hos Scantruck, Dennis Faurby, der oplyser, at Have & Landskab er det første sted, de fremvises for et større publikum.

Scantruck tager også repræsentanter for et par af firmaets andre store importmærker med til messen i Slagelse. Fra Manitou kommer både den kendte teleskoplæsser MLT625 og den knækstyrede MLA-T516 med teleskoparm. En AR320 Agrar viser flaget for Weycor.

Og så sikrer Scantruck sig det store overblik over den store messe med en maskine, som bejler stærkt til prædikatet »Størst på HL21«.

- Vi præsenterer også en Platform Basket Spider 18.90 bæltelift. Den giver mulighed for at overskue alle herlighederne fra 18 meters højde, som også er den arbejdshøjde, som liften har i praktisk anvendelse, meddeler Dennis Faurby.

New Holland-nyheder

Der vil også være nyheder i standen hos New Holland, som præsenterer tre nyheder på Have & Landskab – T6 metan traktoren, Boomer stage V og XPower ukrudtsbekæmper.

Faktisk er der i alt 21 spritnye maskiner og redskaber, som på Have & Landskab dyster om Maskinleverandørernes Innovationspris, der i år vil være opdelt i to kategorier – én for større materiel og en for småmaskiner såsom walk-behind græsklippere, håndholdte buskryddere og lignende.

Følgende ni virksomheder dyster om Maskinleverandørernes Innovationspris: V. Løwener, Sønderup Maskinhandel, Stiga, Egholm, Henrik A. Fog, Nomaco Danmark, Lindholdt Maskiner, GMR Maskiner og Stemas.

Læs også